"Maak kennis met melkdifferentiatie in het Verenigd Koninkrijk "
Melkreis naar Verenigd Koninkrijk
"Tijdens het intensieve programma zullen we Standish Park Farm bezoeken, een bedrijf met 50 Old Gloucester Cow's 'on permanent pasture', waar slow cheese gemaakt wordt," licht Bas een tipje van de sluier op. "We zijn te gast bij een 70 jaar oud familiebedrijf, Cotteswould Dairy, een zuivelverwerker en handelaar die alleen eigen melk verzuiveld en de melk alleen 'door to doorstep' afzet. Ook gaan we langs een gemengd bedrijf met Microdairy, waar dieren worden ingezet in het landschap en de veehouderij is afgestemd op het gedrag van het dier."
"Vervolgens bezoeken we de Smiling Tree Farm, waar alle dieren on pasture worden gehouden. Zij produceert zowel vlees van verschillende dieren als melk van haar Microdairy. Al het vee loopt binnen op een agro-ecologie en agroforestry gebaseerd productielandschap. Ten slotte bezoeken we Hurdlebrook Farm, een familiebedrijf dat Guernsey melkt en zich onder andere richt op A2 kwaliteit van de melk. Ook maken zij gepasteuriseerde yoghurt en crème fraîche."
"Elke avond schuiven er bij het diner één of meerdere experts aan die komen vertellen over hun relatie tot zuivel. Ook lunchen we dagelijks op locatie. Hierdoor is er meer dan genoeg tijd om elkaar en de expert te leren kennen en alles te vragen wat je wilt weten. Het volledige programma vind je hier."
De reis is ook interessant voor biologische boeren, legt Bas uit. "Bio ondernemers zijn over het algemeen meer betrokken bij korte ketens waar zij hun product herkenbaar in afzetten. Dat hier nog meer mee kan, daar gaat de reis over. Van de nu ingeschreven deelnemers is 70 procent biologisch, bio-dynamisch of in omschakeling."
Voor meer informatie:
Bas de Groot
[email protected]
06 28187795