Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Maak kennis met melkdifferentiatie in het Verenigd Koninkrijk "

Melkreis naar Verenigd Koninkrijk

Benieuwd naar de Engelse zuivelsector? Van maandag 21 tot en met woensdag 23 maart 2016 maakt MILKtripUK met een diverse groep professionals een reis door het Engelse zuivellandschap. "Daar ontmoeten we boeren, zuivelbereiders, handelaren, wetenschappers en trendwatchers op het gebied van zuivel, veehouderij, marketing en food", vertelt organisator Bas de Groot. Door diverse bedrijfsbezoeken en werksessies wordt kennisgemaakt met, en kennis gedeeld over melkdifferentiatie in het Verenigd Koninkrijk. Van de bezochte bedrijven is het grootste deel biologisch. Anderen hebben een biologische tak.



"Tijdens het intensieve programma zullen we Standish Park Farm bezoeken, een bedrijf met 50 Old Gloucester Cow's 'on permanent pasture', waar slow cheese gemaakt wordt," licht Bas een tipje van de sluier op. "We zijn te gast bij een 70 jaar oud familiebedrijf, Cotteswould Dairy, een zuivelverwerker en handelaar die alleen eigen melk verzuiveld en de melk alleen 'door to doorstep' afzet. Ook gaan we langs een gemengd bedrijf met Microdairy, waar dieren worden ingezet in het landschap en de veehouderij is afgestemd op het gedrag van het dier."

"Vervolgens bezoeken we de Smiling Tree Farm, waar alle dieren on pasture worden gehouden. Zij produceert zowel vlees van verschillende dieren als melk van haar Microdairy. Al het vee loopt binnen op een agro-ecologie en agroforestry gebaseerd productielandschap. Ten slotte bezoeken we Hurdlebrook Farm, een familiebedrijf dat Guernsey melkt en zich onder andere richt op A2 kwaliteit van de melk. Ook maken zij gepasteuriseerde yoghurt en crème fraîche."

"Elke avond schuiven er bij het diner één of meerdere experts aan die komen vertellen over hun relatie tot zuivel. Ook lunchen we dagelijks op locatie. Hierdoor is er meer dan genoeg tijd om elkaar en de expert te leren kennen en alles te vragen wat je wilt weten. Het volledige programma vind je hier."

De reis is ook interessant voor biologische boeren, legt Bas uit. "Bio ondernemers zijn over het algemeen meer betrokken bij korte ketens waar zij hun product herkenbaar in afzetten. Dat hier nog meer mee kan, daar gaat de reis over. Van de nu ingeschreven deelnemers is 70 procent biologisch, bio-dynamisch of in omschakeling."

Voor meer informatie:

Bas de Groot
[email protected]
06 28187795
Publicatiedatum: