Naar een duurzaam en eerlijk voedsel- en landbouwsysteem

12 en 13 februari: de tweede Voedsel Anders Conferentie

Wilt u leren, ervaren, meedenken, discussiëren over nieuwe en bereikbare vormen van voedsel en landbouw? Wilt u helpen bruggen te slaan en meewerken aan een duurzamer en eerlijker systeem? Wilt u kennismaken met duurzame (jonge) boeren en vissers en geïnspireerd raken door innovatieve voorbeelden uit binnen- en buitenland? Mis deze conferentie dan niet!

Voor wie? Boeren, burgers, wetenschappers, imkers, studenten, kunstenaars, professionals uit food en agro, beleidsmakers en journalisten.
 
Datum: Vrijdag 12 februari 2016 (13:00-22:00) en zaterdag 13 februari 2016 (10:00-18:00).
Locatie: Wageningen Universiteit, Orion, gebouw 103.
Adres: Bronland 1, 6708 WH Wageningen.
 
Vele mensen bouwen in Nederland en België aan veranderingen op het gebied van landbouw en voedsel. Die veranderingen zijn hard nodig, want het huidige model put de aarde uit en veroorzaakt een flink deel van de uitstoot van broeikasgassen. Boeren zitten in een wereldwijde concurrentiestrijd en veel land wordt gebruikt voor productie van veevoer en brandstof in plaats van lokaal voedsel.
 

Vandana Shiva tijdens de eerste Voedsel Anders Conferentie.

Zowel nationale als internationale initiatieven laten zien dat een ander systeem goed mogelijk is. We kunnen de wereld op duurzame wijze voorzien van goed en gezond voedsel, met eerlijke prijzen voor boer, visser en burger en met respect voor milieu en biodiversiteit. Gezonde bodems dragen bovendien bij aan de oplossing van het klimaatprobleem.

De eerste Voedsel Anders conferentie aan de Universiteit Wageningen in 2014 was met 800 deelnemers een groot succes. In deze tweede editie denken en werken boeren, vissers, burgers, wetenschappers en maatschappelijke organisaties samen verder aan eigentijdse, duurzame en eerlijke voedselproductie en –consumptie, met nieuwe relaties tussen boer en consument. Zo leveren we creatieve en dynamische alternatieven voor de grootschalige en geïndustrialiseerde voedselproductie gedicteerd door multinationale ondernemingen.
 

Programma

We beloven weer goede sprekers uit binnen- en buitenland, waaronder (o.v.) Michel Pimbert (Directeur van het Centre for Agroecology, Water and Resilience, Coventry University UK), Jyoti Fernandez (boerin en Engels lid van La Via Campesina Europa), (o.v.) Sieta Keimpema (Dutch Dairymen Board), Jonathan Karpathios (Grieks-Nederlandse chefkok, voedselblogger en tuinder) en Jan Douwe van der Ploeg (Hoogleraar Rurale Sociologie, Universiteit Wageningen).

In de vier workshoprondes vinden workshops en discussies plaats binnen de thema’s agro-ecologie, korte ketens en stadslandbouw, rechtvaardig handelsbeleid en landrechten.
 


Op zaterdag 13 februari vindt ook de jaarlijkse, vrij toegankelijke, zadenbeurs 'Reclaim the Seeds' plaats in het naastgelegen Forum gebouw. Daarnaast bieden we dit jaar een kinderprogramma aan.
 
Het volledige programma en verdere praktische informatie volgen in januari op www.voedselanders.nl. Daar kunt u ook de film en het verslag van de conferentie 2014 vinden.
 

Aanmelden en kosten

Bestel een ticket via deze link. Betalen kan direct via iDeal of via een overboeking.
  • Vroegboekkorting, bij aanmelding & betaling vóór 1 januari 2016: 40 euro voor de conferentie (20 euro per dag).
  • Aanmelden na 1 januari 2016: 50 euro voor de conferentie of 25 euro per dag.
  • Studenten en lage inkomens 12,50 euro per dag: vraag om een kortingscode via info@voedselanders.nl.
  • Kinderen tot 15 jaar: gratis.
Kosten zijn inclusief koffie/thee/gebak. Een biologisch diner (vrijdag) en lunch (zaterdag) zijn ter plekke te verkrijgen. Reserveer nu, want het aantal plaatsen is beperkt en dan weten wij op hoeveel mensen we in 2016 kunnen rekenen.

Contact

Vragen? Ideeën? Wilt u meehelpen in de organisatie? Stuur een mail naar info@voedselanders.nl. Volg @voedselanders ook op Twitter en Facebook.
 
Deze conferentie is een initiatief van het Voedsel Anders Netwerk, ondersteund door een groeiend aantal organisaties, waaronder de ondertekenaars van het Voedsel Anders Manifest.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.