Educatieve uitjes op Nooit Gedacht

"Kijk, een babykoe"

De familie Gijsen van biologische boerderij Nooit Gedacht organiseert al een aantal jaar educatieve uitjes voor alle groepen van de basisscholen in Amsterdam en Gooi- en Vechtstreek. Kinderen krijgen de kans om gedurende een halve of hele dag kennis te maken met het leven op een boerderij. Anja Gijsen geeft aan dat ze dit zo'n 15 tot 20 keer per jaar doen. De ene keer komen scholen met een compleet lesprogramma, de andere keer is er een vrij programma waarbij de familie Gijsen de dag invult en de kinderen aan het 'werk' zet.

Leonie Pentenga, leerkracht bij Montessorischool de Meidoorn, vertelt dat het een geweldige ervaring is voor de kinderen. "Ze komen zo uit de stad en maken nu kennis met dieren en het omgaan met dieren. Soms hoor je heel grappige reacties zoals "Kijk, daar loopt een babykoe"."De twintig kinderen uit groep 5 werden in groepjes verdeeld en elk groepje kreeg een andere opdracht. Zo hebben ze de kippen- en konijnenhokken schoongemaakt, geholpen met de kippen naar buiten laten en bij het schoonspuiten van de melkruimte. Tevens is met kruiwagens maïs en kuilgras de stal in gebracht. De kinderen mochten ook met de koeien het land in lopen.

Voor meer informatie: www.boerderijnooitgedacht.nl

Bron: Dichtbij.nl - Witte Weekblad

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.