Duurzaamheidsprijs voor De Dinkelhoeve

Biologische boerderij De Dinkelhoeve in Heemstede heeft vrijdag 9 oktober 2015 een duurzaamheidsprijs ontvangen, zo meldt Dichtbij - Zuid-Kennemerland. Dit omdat De Dinkelhoeve een belangrijke schakel vormt tussen producent en consument. Antoon en Karen Milatz kregen de prijs uitgereikt door Wethouder Remco Ates en Philippine van der Kleij, bestuurslid van de vereniging Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Heemstede.

De Dinkelhoeve onderscheidt zich volgens hen niet alleen vanwege de al jarenlange bijzondere manier van werken, maar ook vanwege haar biologische markten met plaatselijke en regionale producten. In januari werd in dit Biojournaal-artikel al gemeld dat de koeienstal van De Dinkelhoeve omgetoverd is tot een markthal. De eerstvolgende regionale biologische steekmarkt op De Dinkelhoeve vindt plaats op zaterdag 24 oktober.


De markthal.

Antoon geeft aan blij verrast te zijn met de prijs. Hij nam het bedrijf in 1991 van zijn ouders over. In 1999 besloot het echtpaar om te schakelen naar een biologische melkveehouderij. Sinds 2002 is het bedrijf biologisch gecertificeerd. "We maken steeds meer eigen producten die we in de winkel aanbieden. Melk via een automaat maar ook karnemelk, ijs en kaas worden nu rechtstreeks aan het publiek aangeboden."

Bron: Dichtbij - Zuid-Kennemerland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.