Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koeienstal De Dinkelhoeve omgetoverd tot 'marktstal'

Tholen - Op biologisch melkveebedrijf De Dinkelhoeve in Heemstede is een voormalige koeienstal omgetoverd tot een markthal. In de 'marktstal' wordt vanaf nu maandelijks een streekmarkt gehouden. "Om de stal beter geschikt te maken voor zijn nieuwe functie hebben we hem verbouwd, met behulp van vrijwilligers. Zo hebben we de drempels en roosters eruitgehaald, zodat de vloer nu helemaal vlak is. Ook is er nieuwe verlichting geïnstalleerd", vertelt Antoon Milatz van De Dinkelhoeve.


De Dinkelhoeve bedankt alle vrijwilligers die mee hebben geholpen met de verbouwing.

Hij geeft aan dat de betreffende stal al vijf jaar leeg staat, nadat de koeien naar een nieuwe stal verhuisd zijn. "Daarom zochten we hier een nieuwe invulling voor. De streekmarkt is anderhalf jaar geleden begonnen als experiment en krijgt nu een permanent karakter. Niet alleen kunnen wij op de markt onze eigen producten verkopen, zoals kaas, ijs en eieren, maar ook andere ondernemers krijgen de kans om hun producten aan te bieden. We kiezen er bewust voor om alleen leveranciers van biologische producten toe te laten tot de markt."


De 'markstal'.

Volgens Antoon komen voornamelijk mensen uit Heemstede op de streekmarkt af. "De bezoekers zijn eigenlijk allemaal bewust met voeding bezig. Het is fijn dat we hen met deze streekmarkt van dienst kunnen zijn." Men kan op de markt terecht voor onder meer biologisch brood, groenten en fruit, wijn en jam en honing.

Op 20 december werd de laatste editie van de streekmarkt in 2014 gehouden. Toen werd de markthal ook officieel geopend. Kunstenares Annemarie Sybrandy vervaardigde een kunstwerk. Op een boomstam is een tafelblad van mozaïek aangebracht met de afbeelding van een koeienkop. Hiervoor heeft een koe van De Dinkelhoeve model gestaan.


De tafel met het tafelblad van mozaïek.

In de zomer werden met goed weer ook op het buitenterrein kramen opgesteld, toch concentreert de markt zich in de oude koeienstal. In de 'marktstal' is ruimte voor zo'n 12 marktkramen. De markt wordt eenmaal per maand op zaterdagmiddag gehouden, van 12:00 tot 16:00 uur.

Voor meer informatie:

Antoon Milatz
De Dinkelhoeve
Herenweg 61
2105 MD Heemstede
06 45306453
info@dedinkelhoeve.nl
www.dedinkelhoeve.nl