Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Brood en banket

Microbakkerij Pain Pure met biologisch brood

Deborah begon haar eigen microbakkerij ‘Pain Pure’. Elke dinsdag en vrijdag bakt ze artisanale en biologische broden op bestelling. “Ik maak zowel gist- als desembrood en gebruik niks meer dan het hoogstnodige: op steen gemalen biologisch meel of bloem, water, zeezout en desem of een minimale hoeveelheid verse gist." 

Bakker en molenaar bedenken brood uit ‘verloren’ product: EKO-Kiembrood

Gerard Hardeman (bakker) en Sven Verbeek (molenaar) praten maar al te graag over hun werk, zeker als EKO-vakidioten onder elkaar. Onlangs bedachten ze het EKO-Kiembrood, door de mensen in de bakkerij ook wel ‘LostSon’ genoemd. "Vol smaak, gezonde voedingsstoffen en laag in gluten. Een bijzonder brood,…

Farm Brothers

Nieuwe receptuur en verpakkingen

“Na 3 jaar dezelfde verpakkingen te hebben gebruikt en dezelfde koekjes te hebben gebakken, was het tijd voor een nieuwe stap. Na lang zoeken is er een bakkerij gevonden die niet alleen erg lekker kan bakken, maar ook gelooft in het merk Farm Brothers en onze missie”, geeft Farm Brother Teyler aan. De geüpdatet verpakking en…

EKO-certificaat voor Dutch Organic Baking School

Afgelopen week ontving de Dutch Organic Baking School niet alleen z’n eerste cursisten, maar ook het EKO-certificaat. Daarmee is de school de eerste gecertificeerd biologische bakkersopleiding in Nederland en waarschijnlijk zelfs in de wereld. Gerard Hardeman, oprichter en docent: ‘We werken in een…

Sarah Barkmeijer, Lady Fruitcake

“Wij geloven dat groenten in patisserie een plek hebben”

Tholen – Sarah Barkmeijer en Dana Loonen zijn recent begonnen met hun bedrijf Lady Fruitcake. “Wij maken plantaardige patisserie, momenteel richten wij ons op plaatgebak die in repen, petit fours of plakjes geserveerd kunnen worden", begint Sarah. “Onze taartjes zijn glutenvrij, plantaardig en vrij van…

De Flietermolen: coöperatie voor biologische bloem

Tholen – De Flietermolen in Tollembeek – zo’n 30 kilometer van Brussel - is een coöperatie die handelt in biologische bloem. “Iedereen in de keten zit onze coöperatie: de telers, bakkers, molenaars, bakkers en klanten”, begint Julian Still, coöperant én initiatiefnemer. “Momenteel heeft de coöperatie een…

Duitsland: Sesamstraat BiO is de nieuwe partner van Alnatura

De producten van de nieuwe Alnatura partner Sesamstraat BiO zorgen met hun vrolijke verpakkingen vanaf nu voor veel stralende kinderogen en inspiratie voor de duurzame kindervoeding.  Onder het motto 'So macht Bio Spaß' (zo is bio leuk), ontwikkelt het familiebedrijf bio-producten voor kinderen zoals koekjes,…

Biologisch Bakkerscafé sluit zich aan bij Too Good to Go

Tholen – Vanaf vandaag is Bakkerscafé Brood op de Plank te vinden in de app Too Good to Go. “Too good to go is een initiatief tegen voedselverspilling. Wij doen daar aan mee omdat wij tegen voedselverspilling zijn en niks willen weggooien”, begint Sanne Koch-de Riet van het Bakkerscafé. Het Bakkerscafé…

Brand in Duitse bio-bakkerij Gut Wulksfelde

De Duitse biologische bakkerij Gut Wulksfelde is door een brand getroffen. In de nacht van 17 augustus brak brand uit in de landgoedbakkerij in de buurt van de ovens. Wat er…

Huttenbouwers worden verwend met biologische rozijnenbroodjes

In Nijmegen wordt ieder jaar een Bouwdorp week georganiseerd voor de kinderen. Deze week vindt dit keer plaats van 12 tot en met 17 augustus met als thema: Superhelden. De…

Biologische granen zijn niet voldoende beschikbaar

Sinds de 90-er jaren is de vraag naar biologische producten jaarlijks met dubbele cijfers toegenomen, volgens de Organic Trade Association. Onderzoeksbureau Mintel zegt dat niet-GGO een van de snelst groeiende claims op de markt is: 44% van de nieuwe voedingsproducten, die tussen 2013 en 2016 op de markt…


© BioJournaal.nl 2018