Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Horeca/catering

"Bio-cateraars" sjoemelen met het menu

Consumentenorganisatie 'Verbraucherzentrale (VZ) Hamburg' heeft twintig cateraars gecontroleerd die in de Hanzestad eten aan kinderdagverblijven leveren en daarbij hun…

Bio-lunchroom in Gouda maakt kans op award ‘Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland’

Your Foodprint, de vegan winkel met biologische lunchroom in het centrum  van Gouda, krijgt binnenkort onaangekondigd een mystery jury op bezoek. Want het 'Broodje vegan zalm met kruidenroomkaas' dat bij Your Foodprint op de menukaart staat is uit talloze inzendingen genomineerd voor de award van Lekkerste…

Beauforthuis eerste theater met EKO-keurmerk Horeca

Maandagavond 8 oktober reikt wethouder Fluitman het EKO-keurmerk uit aan Theater Beauforthuis te Austerlitz/Zeist. Dit gebeurt tijdens de Open Bak, een avontuurlijk podium voor ambitieus en gevestigd talent met uiteenlopende roots. Met het EKO-keurmerk Horeca zijn bezoekers van het Beauforthuis ervan verzekerd dat minimaal…

1000e EKO-keurmerk voor Tuin van de Smid

Groene horecaonderneming aan de rand van de stad

Tholen - In de Cronesteynpolder in Leiden vind je De tuin van de smid, de horecaonderneming van Sjaak en Barbera van de Geijn. “Zes jaar geleden zijn wij begonnen als horecaonderneming en ondertussen hebben we de grond en bebouwing gekocht. We bezitten 3 hectare grond met bijna 500 meter theehuis,…

SLA: Eerste bio-saladebar met EKO-keurmerk

Vanaf 1 oktober 2018 ging de nieuwe herfst- en winterkaart in bij saladebar SLA. De overgang naar het nieuwe seizoen gaat gepaard met een aantal belangrijke ontwikkelingen. De eerste biologische saladebar van Nederland wordt bekroond met het EKO-keurmerk. Het EKO-keurmerk wordt aan SLA toegekend omdat…

Logerie bie M&M

Epen: nieuwe B&B met bio-ontbijt

Overnachten in Zuid-Limburg met uitzicht over het Geuldal. De nieuwe bed en breakfast Logerie bie M&M in Eperheide (een buurtschap van Epen) is centraal gelegen in het Heuvelland, in een 18e-eeuws vakwerkhuis, dat typisch Limburgs is. Tijdens het verblijf krijgen gasten een biologisch ontbijt.  Fotografie: Puur! Uit eten Fotografie: Puur! Uit eten Klik hier…

Puur! Uit eten

Sfeerverslag bio-diner tussen de koeien

Op de biologisch-dynamische boerderij Zonnehoeve in Zeewolde heeft Puur! uit eten iets bijzonders meegemaakt. Jeannette van Mullem - van Puur! Uit eten - heeft er gedineerd in…

Gaia Green Awards 2018

Bio-restaurant Sjuut meest duurzame restaurant

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de categorieën…

Veggies On Fire eerste vega-restaurant in Den Haag met EKO-keurmerk

Veggies On Fire krijgt als eerste veganistisch restaurant in Den Haag en als derde vega restaurant in Nederland het EKO-keurmerk Horeca Goud uitgereikt. Het certificaat geeft aan dat minimaal 80% van de ingrediënten van biologische kwaliteit zijn. Het certificaat is 12 september overhandigd. Bij Veggies…

The Barn maakt doorstart

Heropening The Barn Leidsche Rijn

Onder leiding van de nieuwe ondernemer René Jaspers is The Barn weer open gegaan. O.a. dankzij enkele jaren in de directie bij McDonald’s weet René dat The Barn antwoord geeft op een groeiende behoefte bij de Nederlandse consument. Bij The Barn is alles duurzaam en 100% biologisch. Van burgers,…

Vegetarisch en biologisch opscheppen met Daniël Saat

Per gram dineren bij restaurant Spirit

Bij restaurant Spirit in Rotterdam en Amsterdam schep je zélf je lunch of diner bij elkaar. Of je nou gaat voor de sushi, de harissa, de snijbietsalade of een combinatie daarvan: het is altijd vers, vegetarisch én biologisch. Bij de kassa wordt je bord gewogen. Op die manier gaat oprichter en chef-kok…

"Het is een hele eer om tussen deze grote namen te staan"

Conscious Hotel Westerpark in top 100 Time Magazine

Het vierde hotel van de Conscious Hotels keten staat in het toonaangevende TIME Magazine. Naast andere bijzondere locaties zoals het wereldberoemde restaurant Noma in Kopenhagen, het Ice Hotel in Zweden en Six Senses Fiji mag Conscious Hotel Westerpark zich nu een ‘World’s Greatest Place’ noemen, als…

31 augustus opening vestiging Eindhoven

Lunchroom Anne&Max breidt verder uit

Anne&Max is een huiskamer in de stad waar men zich thuis voelt. Bij de lunchroom werkt men zoveel mogelijk met bio, bio-dynamisch en/of fairtrade producten. De onderneming is hard aan het groeien en heeft op de locatie in Eindhoven zojuist haar dertiende vestiging geopend. Klik hier voor het complete…

Biologisch restaurant in het weiland

30 en 31 augustus en 1 september eten tussen de koeien

Op de biologisch-dynamische boerderij de Zonnehoeve kunnen mensen dit weekend dineren tussen de koeien. De chefs van Peter Pan Kookstudio, de bus van het Rijdend Avontuur en…

Restaurant JANS': Focus op biologische ingrediënten en streekproducten

In Arnhem, de hometown van Puur! uit eten, opende Restaurant JANS' aan het Velperplein. Biologische ingrediënten en streekproducten spelen een belangrijke rol bij dit restaurant. Van 's ochtends tot middernacht kunnen klanten er terecht om te ontbijten, lunchen, dineren of borrelen.  Klik hier om het hele…

Bhalu: biologisch restaurant met een yogastudio

Bhalu in Nijmegen is een biologisch restaurant én een yogastudio. Alles is er 100% biologisch. En niet alleen dat want de ingrediënten zijn ook nog eens voor 90% vegetarisch. Naast food, drinks en yoga, organiseert Bhalu verschillende activiteiten.  Klik hier om alles te lezen over deze nieuwe biologische…

Deuren openen op zaterdag 1 september

'Oudhollands' meets 'biologisch modern' in De Oude Pastorie

De Oude Pastorie opent op zaterdag 1 september 2018 feestelijk haar deuren in het hartje van Lisse om 13:00 uur. De burgemeester van Lisse, Lies Spruit, zal dan de openingsceremonie begeleiden, gevolgd door een borrel voor genodigden.   De Oude Pastorie is gevestigd op de Grachtweg 2, aan het plein 'Het Vierkant'. Het…

"Foodtruck Viva Vega: "zoveel mogelijk biologisch"

De Vlaamse Tino Don Porto Carero van Viva Vega kiest met zijn foodtruck Loving Hut Express voor plantaardig én biologisch. Zaakvoerder Tino Don Porto Carero is al meer dan 10 jaar actief met de plantaardige keuken. Tino: "Ik werkte eerst als onthaalmedewerker bij het Oost-Westcentrum, gaf kookworkshops…

"We ondernemen voor 80 procent duurzaam en biologisch"

In Gouda kon men voorheen bijna nergens biologisch en verantwoord eten. Marleen Swagemakers verruilde daardoor het kantoor voor de keuken. Hierin onderneemt ze voor 80 procent…

'Weidegangen' bij boerderij Zonnehoeve

Pop-up-restaurant midden in het weiland

Op de biologisch-dynamische boerderij Zonnehoeve gebeuren deze zomer bijzondere dingen. Eind augustus krijgen geïnteresseerden de mogelijkheid om te dineren in het midden van de klaverweide, tussen de koeien. Met behulp van de chefs van Peter Pan Kookstudio, de bus van het Rijdend Avontuur en de…

Belgische profvoetballer raakt overtuigd van bio-voeding

De 27-jarige centrale verdediger Sébastien Dewaest heeft de afgelopen weken een basisplaats afgedwongen bij de Belgische club KRC Genk. Hij onderging in het tussenseizoen naar…

Nu ook biologische koffiekoekjes voor de horeca

Het nieuws mag eindelijk naar buiten: op veler verzoek heeft Koekjes Royale een biologisch koekje in haar assortiment opgenomen. Bob Struijcken, directeur: "Veel zaken serveren al biologische koffie en/of hebben een volledig biologische lunchkaart, maar wat er - tot vandaag - nog ontbrak was een…

5 jaar SLA bekroond met 13de vestiging

Biologische saladebar SLA geopend in Rotterdam

Woensdag 27 juli heeft SLA haar deuren geopend aan de Oude Binnenweg 150a in Rotterdam. Deze opkomende straat, midden in het hippe centrum van Rotterdam, is de uitgelezen plek voor de 13e vestiging van de saladebar. SLA is een plek waar je zonder moeite voedzame en vullende salades kunt eten en waar…

Doorstart voor voor bio-fastserviceconcept The Barn

Het biologische fastserviceconcept The Barn werd in juni failliet verklaard. Voor de vestiging van biologische fastfoodketen The Barn in Leidsche Rijn is inmiddels een nieuwe…


© BioJournaal.nl 2018