Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Droge kruidenierswaren

Hak lanceert biologische dressings bij Whole Foods

Hak, een toonaangevend bedrijf in sauzen, specerijen en kant-en-klaarmaaltijden presenteert twee milieuvriendelijke, nieuwe lijnen biologische saladedressing bij Whole Foods'…

Australië: nieuwe soort biologisch afbreekbare kauwgom

In Australië is een nieuwe, gezonde, plantaardige kauwgum die z'n oorsprong in het Midden-Oosten vindt nu verkrijgbaar.  De kauwgum wordt in Australië gemaakt van pistache hars en is suikervrij.…

Yogi & Yousef introduceert:

Broodbeleg op basis van biologische dadels

Vijf jaar geleden introduceerde Yogi & Yousef hun dadels in een snackverpakking. "Met ons bedrijf slaan we een brug tussen Oost en West en met de natuurlijke dadels bieden we een gezond en smaakvol alternatief voor ongezonde zoete snacks. Na de succesvolle introductie van hun dadels in Nederland en…

Nutridia introduceert vijf soorten fairtrade- en bio-chocolade

Tholen – Nutridia is een echt Belgisch familiebedrijf dat is opgericht in 1995. Marcel Portauwe begon toen met een bescheiden aanbod biologische producten. “Inmiddels behoren we tot de betere Belgische bedrijven gespecialiseerd in biologische- en veelal glutenvrije producten”, aldus het bedrijf. Het…

De Wasvenboerderij uit Eindhoven presenteert:

Eerste biologische stadshoning

Tholen – Afgelopen week presenteerde de Wasvenboerderij uit Eindhoven hun biologische stadshoning. “Er zijn zes biologische imkers in Nederland, maar het bijzondere aan ons is dat wij in de stad zitten”, vertelt bestuurder Alfred van Kempen. De Wasvenboerderij is gevestigd in Eindhoven heeft een uitgebreid aanbod: “Wij hebben…

Redesign bij Lovechock:

20% minder verpakkingsmateriaal

Lovechock heeft een nieuwe verpakking voor de chocoladetabletten geïntroduceerd. De Nederlandse chocoladefabrikant zet zich sterk in voor het behoud van het milieu. Hoewel alle verpakkingen al sinds 2011 plasticvrij zijn, zag het Amsterdamse bedrijf nog steeds de kans om meer te doen om zijn ecologische voetafdruk verder te…

Charles Snoeck, Fairtrade Belgium:

"65% van het Fairtrade-assortiment is ook bio"

De boeren die de cacao voor de Belgische chocolade telen, verdienen geen leefbaar inkomen. Wereldwijd zijn er vandaag zo’n 6 miljoen cacaoboeren. De productie gebeurt voor…

CoCoa introduceert:

Twee nieuwe smaken bio-chocolade

CoCoa is nu ruim een jaar actief op de Nederlandse markt en met succes. Het assortiment is uitgebreid met twee nieuwe smaken: paranoten en dadels. Beide varianten zijn omhult met rauwe chocolade. CoCoa wordt geproduceerd volgens het Bean-to-Bar principe. Zo houdt CoCoa de volledige controle over het productieproces. CoCoa importeert de cacao…

Bio Trading Company

Nieuwe groentenspread getoond op NatExpo

Afgelopen weekend vond in Lyon de NatExpo plaats. Bio Trading Company was een van de exposanten en presenteerde daar een range nieuwe producten: Veggie spreads. De spreads hebben een groentenpercentage van meer dan 60%. “In combinatie met een basis van kikkererwten en soja yoghurt, of een basis van rode biet, krijgen de veggie spreads…

Nestlé introduceert biologische ontbijtgranen

Cereal Partners Worldwide (CPW), de makers van Nestlé ontbijtcereals, heeft een biologische versie van z'n Chocapix, Cheerios en Nesquik ontbijtgranen gelanceerd, omdat de…

Moeilijke teelt

Cosun: afzet van biologische suiker in Europa groeit

Suiker Unie heeft al zo’n vijftien jaar geleden enkele jaren suiker onder het EKO-keurmerk geproduceerd. Hiermee is destijds gestopt vanwege de hoge kosten en de beperkte…

"Trots op deze uit Europa afkomstige honing"

Nieuw: Lavendel- en Alpenhoning

Tholen - Een kleurrijk veld vol lavendel en een mooi berglandschap. Hieraan zijn de twee nieuwkomers in het biologische honingaanbod van Imkerij de Traay te herkennen. De eerstgenoemde is een Lavendelhoning uit Frankrijk en de andere een Alpenhoning uit Italië. "Dergelijke landschappen leveren echt heel mooie plaatjes op en het…

Nieuw van CoCoa chocolade: Kerstman

Met trots presenteert UniPharma een vegan en biologische chocolade Kerstman. "UniPharma heeft hiermee een primeur in handen", vertelt Marloes Koenen. CoCoa wordt geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnorm en het Bean-to-Bar principe. Zo houdt CoCoa de volledige controle over het productieproces.…

Is Moringa het nieuwe superfood?

Bladen als Time, Huffington Post en Harper's Bazaar roepen moringa uit tot het nieuwe superfood. Moringa is een poeder dat gemaakt is van bladeren van de Moringa Oleifera-boom, die in India, Zuidoost Azië en Afrika groeit en ook wel de 'wonderboom' wordt genoemd. Moringa zou vol ijzer zitten en veel vitamine A en C bevatten…

Notenteelt als milieuvriendelijke neventak

De Nederlandse notenteelt staat momenteel nog in zijn kinderschoenen, maar verschillende ontwikkelingen kunnen ervoor zorgen dat deze teelt zich verder zal ontwikkelen. Noten…

Nieuw bio-tussendoortje in Apenheul

Lolo's lanceerde eind juli in Apenheul een nieuw, verantwoord tussendoortje voor kinderen. Een speciale 'Kinderraad van Advies' overhandigde de eerste zakjes Lol's aan Apenheul, waarna deze ook te koop zijn in het apenpark. De producten van Lolo's bevatten geen toegevoegde suikers en zijn 100% natuurlijk…


© BioJournaal.nl 2018