Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleine paaseitjes scoren het beste

Tholen - Het favoriete chocoladeproduct rond Pasen? Dat blijft volgens Thijs Schuurman van Bonvita het simpele paaseitje. "Wat opvalt is de eenvoud. Gelukkig hoeven er geen zilverpapiertjes om onze paaseitjes heen. Zo besparen we niet alleen op verpakkingen, maar is het product ook nog eens beter zichtbaar."

Hij geeft aan dat zoals ieder jaar klanten weer met speciale wensen kwamen. "Ze vragen bijvoorbeeld om grotere hazen, paashaasjes in een mandje en andere aparte dingen. Dan gaan we dat maken en blijkt uiteindelijk dat de meest traditionele producten het hardst lopen. De eitjes dus. Men gaat hierbij voor een mix, ze willen een zo groot mogelijke variatie in verschillende soorten chocolade aanbieden."

Het paasaanbod van Bonvita is de afgelopen jaren zeker nog verder uitgebreid. Sinds een paar jaar produceren ze in Tiel ook praline eitjes. En vorig jaar introduceerde Bonvita de paaseitabletten die aan de achterkant versierd kunnen worden. Erik van Luyn vroeg zich vorig jaar nog hardop af of dit misschien de nieuwe trend voor 2024 zou worden.



Er is ook steeds meer vraag naar de halve eitjes, die op allerlei manier gedecoreerd worden. Alle eitjes worden eerst als halve eitjes gemaakt, vervolgens worden de twee vormen tegen elkaar geklapt zodat de halve eitjes samen een heel eitje vormen. Door dit niet te doen is het mogelijk om de halve eitjes in de productie te bestrooien met hazelnootstukjes, gevriesdroogde framboos, kokosrasp of bijvoorbeeld gekleurde hagelslag. "Deze halve eitjes hadden we een aantal jaar geleden niet. Hier is zeker vraag naar, dus dit durf ik wel een kleine trend te noemen."

Voor meer informatie:
Thijs Schuurman
Bonvita
Newtonstraat 7
4004 KD Tiel
0344 639300
m.schuurman@bonvita.com
www.bonvita.com