Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Dranken

Meysari presenteert eerste biologische wijn in Azerbeidzjan

De presentatie van wijnen van wijnmerk Meysari vond op 12 oktober plaats in het Azerbeidzjaanse paviljoen 'Milan Expo 2015' dat voor de gelegenheid herbouwd was in het Seaside…

Gusto geeft de biologische en Fairtrademarkt energie

Natuurlijke, biologisch en Fairtrade is de mantra achter Gusto Organic Drinks. Gusto Organic Drinks ontstond tijdens een feestje in 1987 toen Craig Sams dankjes mixte voor zijn alcoholvrije gasten.…

Amanprana lanceert:

Nieuwe giftset Kotobuki Matcha

Tholen – Hoewel de zomer pas net voorbij is, denken bedrijven alweer na over de feestdagen. “Wij presenteren een nieuwe giftset. We hebben een set met matcha en een bamboe klopper die traditioneel gebruikt wordt bij de theeceremonie,” vertelt Tim Spek van Amanprana. “Deze klopper geven we cadeau, zodat consumenten gelijk aan de…

Nieuw: Golden Milk met kurkuma

“Een typisch Ayurvedisch ‘medicijn’ - in de mythische zin van het woord - is Golden Milk. In India wordt dit recept al duizenden jaren gedronken. Vandaag de dag is het daar nog steeds een van de meest geliefde drankjes voor het slapengaan”, vertelt Stefanie van de Walle van Superfoodies. Ayurveda betekent letterlijk ‘de…

Wijn van de grootste Australische wijnmaker:

Niet alleen biologisch, maar ook veganistisch

In een fles wijn liggen tijd en ruimte opgeslagen, want een wijnmaker destilleert vloeistof uit grond, zonneschijn en liefde. Een Australisch wijnmaker beweert dit allemaal…

Pieter Nuiten, Sundara:

“De populariteit van biologische gedestilleerde dranken stijgt”

Tholen – Biologisch zit in de lift en dat merkt ook Pieter Nuiten van Sundara. “Twaalf jaar geleden zijn wij begonnen als leverancier van biologische wijnen en dat is enorm gegroeid”, steekt Pieter van wal. “Nu neemt de populariteit van gedestilleerde dranken ook sterk toe. Dat begon met port en cognac,…

Biosano lanceert bio-paleobier

Het Liers Cultuurcentrum werkte samen met Biosano om te zoeken naar een recept voor een biologisch ‘paleobier’, gebrouwen met granen en kruiden van lang geleden zoals eenkoorn, spelt, boekweit, duizendblad en moerasspirea. Voor het brouwen werd een beroep gedaan op de bio-brouwerij De Plukker in Poperinge. Voor de bitterheid in…

Vakbeurs Foodspecialiteiten

‘sLandsBeste presenteert nieuwe huisstijl

‘sLandsBeste presenteert per 1 oktober op de Foodspecialiteitenbeurs in Houten de nieuwe huisstijl. Ook is er aandacht besteedt aan het assortiment. Bezoekers kunnen nieuwe ‘sLandsBeste sappen en andere producten zien en proeven op stand nummer 144. ‘sLandsBeste produceert op authentieke wijze 100% puur natuurlijke sappen…

Nieuw en exclusief bij Natudis: Ministry of Tea

Kim Kamlani en Mark Arathoon richten in 2002 Ministry of Tea op. Oorspronkelijk werkten de partners aan productontwikkelingsprojecten voor grote merken in Europa en Noord-Amerika. In samenwerking met Tea Estates in India, China, Japan, Sri Lanka en Oost-Afrika. Geïnspireerd door hun reizen en op zoek…

Biospirits valt opnieuw in de prijzen

Biospirits viel dit jaar al eerder in de prijzen: bij de London Spirits Award kregen ze brons voor de biologische wodka en zilver voor de biologische gin. Afgelopen maand heeft het bedrijf in San Fransisco nog een prijs in de wacht gesleept. Ze werden bekroond met goud en de titel ‘best in show’ met hun…

NOW Organic lanceert verse bio-sappen

Tholen – Deze zomer heeft NOW Organic International een nieuw eigen merk geïntroduceerd: GO-NOW. Dit is een nieuwe lijn van biologische sappen. De gember- en kurkumasap zijn 100% pure sappen zonder toevoegingen”, begint Hans Versteegh, één van de eigenaren van NOW Organic International. Deze sappen zijn…

Suikervrije- en havervariant

Twee nieuwe amandeldranken

Lima verrijkt haar assortiment met twee nieuwe amandeldranken: Amandel Drink Ongezoet en Haver Drink Amandel. De nieuwe varianten zijn gebaseerd op Europese amandelen van de beste kwaliteit. Amandel Drink Ongezoet en Haver Drink Amandel bevatten geen toegevoegde suikers. Klanten kunnen ze consumeren bij het ontbijt of gebruiken…

Pelican Rouge lanceert nieuwe bio-koffielijn

Tholen – Op Gastvrij Rotterdam kwam Biojournaal terecht bij Pelican Rouge. Pelican Rouge heeft speciaal voor de horeca een nieuwe bio-lijn gelanceerd: Natural. “Deze lijn is afgelopen week gelanceerd. De lijn bestaat niet alleen uit koffie, maar ook uit bijpassend servies, thee, rietsuikersticks en…

Communitea breidt uit met drie nieuwe smaken

Communitea is een uniek theeconcept met een eigen verhaal. Elke theedrinker ontvangt een persoonlijk briefje waarmee een verbinding wordt gemaakt met oorsprongsland Sri Lanka. Ook de tekeningen en afbeeldingen op de theezakjes zijn tot stand gekomen met de hulp van de lokale bevolking aldaar. Met 3…

Coca-Cola in zee met producent van biologische kombucha

Coca-Cola heeft een overeenkomst gesloten met het Australische bedrijf Organic and Raw Trading Co, dat gespecialiseerd is in het merk MOJO. MOJO produceert dat biologische…

Al 67855 kilo fruit 'gered'

Thijsthee vanaf nu volledig biologisch

Thijs is een gepassioneerde chef en maakt vanuit zijn rijke ervaring ijsthee. Zijn producten zijn 100% natuurlijk en vanaf nu ook volledig biologisch. Daarnaast is Thijs een actieve strijder tegen voedselverspilling. Met zijn ijsthee redt hij vers fruit dat anders zou worden weggegooid, mede omdat het dik, krom of…

Aldi lanceert katervrije bio-prosecco

Aldi verkoopt een Prosecco waar je geen kater aan overhoudt én die biologisch is. De reviews zijn lovend. Kort geleden startte de supermarktketen ook al met de verkoop van…

Albert Schulp, Schulp Vruchtensappen

“Te weinig bio-fruit voor sappen”

Tholen – Van sappen tot zeewier en een programma vol duurzaamheid en smaak. Afgelopen weekend kwamen “foodies van Foodlog” bijeen bij Schulp Vruchtensappen. Het bedrijf bouwde een naam op met vruchtensappen. Inmiddels telt het assortiment ook biologische sappen. Voor de grondstoffen voor de bio-sappen…

Granaline introduceert bio-granaatappelsap en -gelei

Granaline introduceert nieuw granaatappelsap en de granaatappelgelei. Beide biologische producten zijn rijk aan natuurlijke antioxidanten, bevatten geen toegevoegde suikers en zijn veganistisch. Dankzij Hygiëna vind je deze lekkernijen in gespecialiseerde Belgische biowinkels. Bomvol antioxidanten Het granaatappelsap van Granaline…

Nieuw-Zeeland: Eerste biologisch wijnfestival

Organic Winegrowers New Zealand is trots op de aankondiging van het eerste jaarlijkse Biologische Wijn Festival. De lente-equinox van het zuidelijk halfrond valt in deze week…

Belgian Brew Factory

Quinoux: biologisch bier op basis van quinoa

Vier Belgische experts uit de voedingssector hebben een nieuw uniek bier op de markt gebracht: Quinoux. Aan het recept van Quinoux werd bijna een jaar lang gewerkt. Het hoofdingrediënt van dit bier is quinoa. Vier vrienden hebben samen het bier ontwikkeld: de bekende traiteur Boxy’s, voedingsdeskundige…

Samenwerking met brouwerij Groninger

Jaarlijkse biologische hopoogst op Landgoud

Het begint al een traditie te worden: de hopoogst bij Landgoud voor Brouwerij Groninger op de tweede zaterdag in september. Vrienden, familie, buren en geïnteresseerden helpen mee om de hop te plukken. Dit jaar was de pluk op zaterdag 8 september in Kloosterburen.  Brouwerij Groninger en biologisch akkerbouwbedrijf…

Nieuw: biologische, suikervrije kombucha

MANA Kombucha lanceert – zoals de naam doet vermoeden – Kombucha. Kombucha is gefermenteerde thee met probiotica. Filip van As, een van de twee eigenaren: “We lanceren in totaal vier smaken. Een smaak is niet alcoholvrij. Deze is langer doorgegist, waardoor het een alcoholpercentage heeft van 1,5 – 2%.…

Primeur: samenwerking met Green Recycled Organics

Santas Koffie bestaat 30 jaar

Het biologische MVO koffiemerk Santas Koffie bestaat 30 jaar en dat wordt gevierd op zaterdag 8 september.  Santas Koffie Rotterdam Santas Koffie bestaat sinds 1988 en biedt koffies voor op het werk en…

Rabobank: Nederlandse wijn in de lift

"Biologische geproduceerde producten hebben een duurzaam imago"

De hete zomer is gunstig voor de Nederlandse wijnboeren. “Druiven gedijen bij hitte en die hebben we in Nederland zeker gehad,” zegt Maria Castroviejo, Europees Wijnanalist…

Ayurveda4all: importeur bio-thee en supplementen van Organic India

Tholen – Monique Menge is in 2014 begonnen met Ayurveda4all. “Ik ben eigenlijk begonnen in 2013 met contact zoeken met Organic India, omdat ik zelf op zoek was naar Tulsi thee en die in Nederland niet kon vinden”, begint Monique. “Niet veel Later kwamen we erbij uit dat Organic India een importeur zocht…

Helder biologisch appelsap van het Italiaanse Zolla14

Marisa Saggio is eigenaresse van het Italiaanse Zolla14 en bedenker van het Organic Farm Project. Dit is een merk en project dat verschillende soorten appelen verwerkt tot sap en azijn. Marisa is trots en vereerd dat zij het bedrijf mag leiden. "Ik ben hier geboren, net als mijn ouders, en ik had nooit…

Gulpener Hopoogst op 9 september

Gulpener toont vier primeurs tijdens Gulpener Hopoogst

Sinds jaar en dag wordt de Gulpener hop op de tweede zondag van september geoogst door medewerkers, vrienden en familie van de brouwerij. Dit jaar is dat op zondag 9…

Pajottenlander op bio-beurs Valériane

Pajottenlander neemt volgend weekend deel aan de grootste biobeurs in Wallonië. Op deze beurs exposeren vele artisanale producenten. Onder andere producenten van Franse kazen, Italiaanse en Franse wijnen, Belgische biobieren en broden, Griekse olijven. Er zijn verschillende proeverijen en bezoekers…

David Klingen, Ghee Easy

“Wij zijn op zoek gegaan naar een duurzaam alternatief voor koffie”

Tholen – Ghee Easy produceert – zoals de naam doet vermoeden – biologische ghee en verhandelt de Chikko-lijn: biologische koffievervangers. “We hebben de Chikko-lijn gelanceerd, omdat mensen te veel koffie drinken”, begint David Klingen. “Koffie is natuurlijk lekker van smaak. Maar het is niet goed om de…

JetDrinks introduceert: Lo Bros Organic Kombucha

JetDrinks, bekend van de biologische dranken voor de horeca, heeft de dranken van Lo Bros Kombucha toegevoegd aan het assortiment. Deze biologische kombucha is smaakvol en kent diverse smaak combinaties. Zo is er een original kombucha, maar bijvoorbeeld ook een kombucha cola. In totaal zijn er vijf…

Erik de Vries, Bio-brouwmaat:

“Er zijn weinig leveranciers van bio-brouwspullen”

Tholen – Erik de Vries is eind juli gestart met zijn nieuwe bedrijf: Bio-brouwmaat. “Er zijn al heel veel leveranciers die brouwspullen verkopen”, begint Erik. “Maar er zijn weinig leveranciers van bio-spullen of ze hebben hiervoor geen certificering. Ik had het met een collega-webshopeigenaar over het…

Jouw Bio Wijnbox van Wijnen van Marc

“De kwaliteit van biologische wijnen is heel goed”

Tholen – Marc Sieval begon in juli 2011 met de import van biologische wijnen. “Het idee is ontstaan omdat ik altijd bezig met koken, wijn en bijpassende smaak. Dit heb ik gekoppeld aan wijnen die ik dus importeer en verkoop”, begint Marc. “Ik werk ook bij Rijkswaterstaat en houd mij bezig met het beheer…

Biologische hopplantage weer hersteld na stormschade

In Poperinge (België) was de biologische hopplantage van Joris Cambie flink getroffen door het noodweer. Door een lokale onweersbui is een perceel van 3 hectare ingezakt.…

Fonto: een nieuw biologisch weizenbier

Tholen – Dit weekend presenteerde hobby-brouwer Fred Penners van stichting Brouwboerderij de naam en het logo van brouwerij Pannes. Tevens werd zijn eerste biologische bier Fonto gepresenteerd. “Ik ben zelf werkzaam in de milieuwereld, want ik geef namelijk energiebesparingsadviezen. Het was voor mij dan…

Natuurlijke siroop uit Kroatië in overgang naar biologisch

“Alles wordt nog met de hand geplukt”

Tholen - In 2011 is het familiebedrijf Agropošta uit Kroatië opgericht door ondernemer Pavle Svaic. Het bedrijf richt zich op natuurlijke siropen, gemaakt van fruit en planten die nog met de hand geplukt worden in Kroatië. Het idee is ontstaan uit de liefde voor de natuur en de kennis van planten en…

"Hopen ook in de horeca verder uit te bouwen"

Maanwater met extra lading

Tholen - Het Belgische bedrijf Noble House is sinds oktober 2015 eigenaar van het merk Pineo. Voor die tijd waren de ondernemers Bart Maes en Chantal Voets wel al verdelers van het Spaanse bronwatermerk. Toen het voortbestaan van Pineo in gevaar kwam, besloten ze de kans te grijpen. Inmiddels heeft het bijzondere water ook in…

Miljoen Clipper Teas aan boord van treinen Virgin Trains

Clipper Teas, het biologische theemerk van Wessanen UK, beleeft nu al zijn beste jaar in de voedselservice-sector, nadat ze een grote overeenkomst met Virgin Trains hebben ondertekend. Er zullen jaarlijks ongeveer een miljoen Clipper Teas worden geserveerd aan boord van de treinen. De smaken English…

Directeur koffiebedrijf Neuteboom

Jan Willem Top onverwachts overleden

Vrijdag 3 augustus is de directeur van het koffiebedrijf Neuteboom onverwachts overleden. Jan Willem Top was sinds 2003 mede-eigenaar van het Almelose bedrijf. Neuteboom…


© BioJournaal.nl 2018