Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Petra Wolf (NürnbergMesse): "Samenkomen en de dialoog aangaan is essentieel, vooral in turbulente tijden"

Bekijk de fotoreportage met Nederlanders op Biofach

Van 13 tot 16 februari 2024 kwam de internationale gemeenschap voor biologische voeding en natuurlijke en biologische cosmetica bijeen in Neurenberg voor Biofach en Vivaness. Ongeveer 35.000 vakbezoekers uit 128 landen bezochten de beurs. Ze werden geïnspireerd door het gevarieerde aanbod van producten en diensten van in totaal 2.550 exposanten uit 94 landen. Naast de producten lag de focus vooral op de vele dialoogvormen. Vragen stellen en antwoorden vinden voor een duurzame toekomst: Deelnemers konden een actieve rol spelen in bijvoorbeeld het congres, het nieuwe ontmoetingspunt HoReCa - GV & Gastro, of het SustainableFutureLab.

Klik hier voor het verslag van Biojournaal en hier voor de fotoreportage.

De stands van imkerij de Traay, FZ Organic Food, Green Organics en Brinkers.

"Samenkomen en de dialoog aangaan is essentieel, vooral in turbulente tijden - de afgelopen vier dagen hebben dit op indrukwekkende wijze laten zien. De spelers discussieerden en gingen een wisselwerking met elkaar aan in de beurshallen, op het congres en in andere dialoogvormen zoals het nieuwe ontmoetingspunt HoReCa - GV & Gastro met een focus op de toekomst en een grote creatieve gedrevenheid", vat Petra Wolf, lid van de Raad van Bestuur van NürnbergMesse, samen. "Politici hebben het pad al geëffend voor meer biologisch eten in de horeca. We zijn verheugd dat de relevante spelers zo positief hebben gereageerd op onze nieuwe reeks formats. Niet in de laatste plaats in de sessies van het interactieve en samenwerkende SustainableFutureLab werd duidelijk dat we de toekomst alleen samen als gemeenschap vorm kunnen geven!"

Biofach & Vivaness Congres
171 goed onderbouwde en hoogstaande individuele sessies toonden de toekomstgerichte focus van het congres. Gerichte vragen, bijvoorbeeld over actuele marktontwikkelingen en trends of politieke en wettelijke randvoorwaarden, werden hier beantwoord voor de bijna 8.000 geïnteresseerde bezoekers. In de congreszalen discussieerden de deelnemers en ontwikkelden gezamenlijk oplossingen voor een ecologische transformatie. Het centrale thema 'Voedsel voor de toekomst: Vrouwen en duurzame voedselsystemen' werd door bijna 700 toehoorders besproken.

Digitaal
"In 2024 maakten meer dan 10.000 deelnemers gebruik van de hybride beurs en registreerden zich op Biofach en Vivaness digital. In de afgelopen drie jaar hebben we de hybride aspecten van de beurs voortdurend verder ontwikkeld. We zijn des te meer verheugd over de groeiende populariteit, wat bevestigt dat we op de goede weg zijn. De community profiteert steeds meer van de toegevoegde waarde en maakt vooral gebruik van de mogelijkheden voor interactie", legt Dominik Dietz, Digital Product Manager van NürnbergMesse, uit. Veel van de inhoud van het congres blijft ook na de beurs beschikbaar.

Voor meer informatie: www.biofach.de