Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
10 en 20 mei

(Biologische) Melkveebedrijven laten zien waar zuivel vandaan komt op Open Boerderijdagen

De 17e editie van de Campina Open Boerderijdagen vindt plaats op vrijdag 10 en maandag 20 mei. Op deze dagen openen 70 (biologische) melkveebedrijven verspreid door heel Nederland hun erf voor publiek. Tijdens leuke en leerzame activiteiten op en rond de boerderij kan jong en oud het boerenleven van dichtbij ervaren. Melkveehouders van Campina laten zien waar zuivel vandaan komt en hoe zij bijdragen aan 'een betere morgen': een betere ochtend door een goede start van de dag met een goed en lekker ontbijt, en een betere toekomst voor de volgende generaties.

Op de Open Boerderijdagen is er voor bezoekers van alles te doen en te leren. Zo kunnen bezoekers melkpak bowlen, een puzzel maken met zonnepanelen en tegen elkaar strijden in een 'melkweg race'. Ook kunnen liefhebbers zich laten schminken of deelnemen aan een (blinde) proeverij in de zuivelbar. Bij aankomst op de boerderij krijgen kinderen een Campina Doeboek mee vol met leuke weetjes en spelletjes en uitleg over de Open Boerderijdagen en alle activiteiten.

Één van de bedrijven die meedoet is de biologische melkveehouderij van de Familie van den Berg, Bas (38), Arie (72) en Petra (69). "We hebben een biologische melkveehouderij midden in de polder met zo'n 90 melkkoeien, bijbehorend jongvee en een klein aantal schapen en kippen De koeien kunnen op zo'n 45 hectare de wei in. Dat doen ze dan ook van eind maart tot oktober, gemiddeld 200 dagen en bijna 3.000 uur per jaar. We hebben een kinderdagverblijf op ons erf, zijn een dag in de week als zorgboerderij actief en maken sinds 2019 onze eigen kaas. Ook zijn we erg actief met weidevogelbeheer."

Voor een betere morgen
Tijdens de Open Boerderijdagen laten de boeren zien waar zuivelproducten vandaan komen. Campina-producten - zoals yoghurt, melk en kwark - vormen de basis van een goed en lekker ontbijt dat zorgt voor een goede start van de dag. Daarnaast tonen melkveehouders aan de hand van speelse en leerzame activiteiten wat zij doen op het gebied van duurzaamheid. Zo zijn veel Campina-boeren ook energieboer: ze wekken groene energie op met windmolens, zonnepanelen en mestvergisters. Deze groene boerenstroom wordt gebruikt voor de productie van alle Nederlandse Campina-producten.

Deelnemende boerderijen
De deelnemende boerderijen zijn op vrijdag 10 mei (de dag na Hemelvaartsdag) of maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) open van 10.00 uur tot 16.00 uur, toegang is gratis.

Voor meer informatie:
Friesland Campina
www.campina.nl/boerderijdagen

Publicatiedatum: