Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ERF-1 genomineerd voor Het Sterkste Erf 2024

Biologisch melkveebedrijf ERF-1 is één van de drie genomineerden voor de Sterkste Erf-verkiezing. Het Sterkste Erf is een verkiezing voor boeren en boerinnen die niet alleen maar het beste financiële resultaat najagen, maar ook oog hebben voor ontwikkeling op het gebied van energie, innovatie, maatschappij, familie, ondernemerschap, dier- en bodemgezondheid en natuur en landschap.

Tijdens het Sterke Erven Event 'Krachtig boeren in balans' op 12 juli wordt de winnaar van Het Sterkste Erf 2024 bekendgemaakt.

Foto: Arjen Snijder

Klaas Jan, Marije en Irene Bruins runnen samen een biologisch melkveebedrijf op het oudste erf van Kampereiland. Ze zijn voorgedragen door vader Harry. De ondernemers vielen op, omdat zij ondanks tegenslagen en soms moeilijke financiële omstandigheden nooit hebben opgegeven, maar steeds opnieuw zijn begonnen. Het bedrijf is enorm breed georiënteerd met veel neventakken. Ondanks dat alle drie de ondernemers een opleiding hebben genoten die lost staat van de agrarische sector zijn ze uiteindelijk alle drie thuis aan de slag gegaan. Dat zegt iets over de verbondenheid met het bedrijf en de sector, aldus de jury. Het bedrijf kent een rijke historie, die door de ondernemers wordt gebruikt om verbinding te maken met hun omgeving.

De andere twee genomineerden zijn de familie Lubbersen (gangbaar melkveebedrijf) en Kwekerij Siem Munster (tulpenbollen- en bloemkweker).

Klik hier voor meer informatie (en de mogelijkheid om te stemmen).

Publicatiedatum: