Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw van Biostee: Olivia en Pinoli

Tholen - De Pittige Tante, Eeuwige Vrijgezel en de Rauwdouwer hebben gezelschap gekregen van Olivia en Pinoli. Dit zijn de namen van de twee nieuwe kazen die door Biostee ontwikkeld zijn. Net als de andere Biostee-kazen zijn ze verkrijgbaar bij groothandel Treur Kaas.


In de Biofach-stand van Treur Kaas: Ard van Gaalen (Biostee), Mark van Eversteijn en Willem-Jan Oudehinken. Vooraan liggen de Rauwdouwer, Olivia en Pinoli.

Beide kazen hebben ongeveer 8 weken in het pakhuis liggen rijpen, dus ze zijn jong belegen van leeftijd. Aan Biostee Olivia zijn olijven, paprika, pepermix, oregano en knoflook toegevoegd. "Dit geeft deze romige kaas een pittig en kruidig karakter", vertelt Ard van Gaalen namens Biostee. De Biostee Pinoli is een zeer romige koekaas met een toevoeging van rucola, pijnboompitjes en fenegriek. "Deze kaas is eg romig, zacht en smeuïg, wat heerlijk is in combinatie met de 'nootachtige' bite van rucola en pijnboompitjes."

De nieuwe kazen werden op de Biofach aan het internationale publiek getoond. Ard vertelde de bezoekers namens Biostee graag meer over de kazen. "De reacties waren erg positief. Op de beursvloer toonden diverse partijen belangstelling voor onze nieuwe kazen, de eerste orders vanuit Duitsland zijn al binnen. En het verhaal van de kringloop van voer en mest blijkt maar weer actueel: bewuste klanten en consumenten willen toch meer weten over onze zogenaamde grondgebonden veehouderij."

Ard geeft aan dat de kazen in overleg met Treur Kaas zijn ontwikkeld. "Vertegenwoordigers van Treur Kaas zijn in verschillende landen actief en krijgen daardoor veel mee van de trends en wensen qua smaken. Zij gaven aan dat diverse klanten naar deze varianten vroegen. Daarom zijn wij met de ontwikkeling van de Pinoli en Olivia aan de slag gegaan. Onze kracht zit in kruiden, daarmee kunnen we ons in de productontwikkeling onderscheiden."

Voor meer informatie:
Ard van Gaalen
Biostee
Molendijk 121
3284 LH Zuid Beijerland
06 53405827
[email protected]
www.biostee.nl

Treur Kaas
Rietveld 93
3443 XB Woerden
0348 688941
[email protected]
www.treurkaas.nl