Talkshow over duurzame voedselproductie met Unilever en Oxfam Novib

Farah Karimi, directeur van Oxfam Novib, en Anniek Mauser, directeur duurzaamheid van Unilever Benelux, praten op 9 september tijdens de talkshow ASN Live over mogelijkheden en obstakels van duurzame voedselproductie. Daarnaast laten innovatieve sociale startups zien hoe het anders kan. De ASN Bank nodigt geïnteresseerden uit om bij de talkshow in Almere aanwezig te zijn of het programma online te volgen .
 

Duurzamer produceren: rol van producent en consument

Het hoofdthema van de talkshow is duurzame voedselproductie. Er is genoeg voeding op de wereld om iedereen te voeden, en toch gaat een op de acht mensen met honger naar bed[1]. Wat doen levensmiddelenbedrijven om dit te verbeteren? Wat zijn de obstakels? En welke verantwoordelijkheid heeft de consument?
 
Presentator Leon Verdonschot praat hierover met diverse gasten:
  • Farah Karimi, directeur Oxfam Novib. Met de wereldwijde campagne Behind the Brands roept Oxfam Novib consumenten op om levensmiddelenbedrijven aan te sporen te verduurzamen.
  • Anniek Mauser, directeur duurzaamheid Unilever Benelux. Unilever heeft de ambitie om zijn eigen milieubelasting en die van zijn leveranciers en consumenten te halveren. Het bedrijf scoort hoog op de ranglijst van Behind the Brands.
  • Duurzame startups The Dutch Weedburger en het GEEF Café. Deze sociale ondernemers laten zien hoe het ook kan.
Ook te gast is Ruben Smit, natuurfotograaf en regisseur van De Nieuwe Wildernis. Hij neemt het publiek mee in zijn natuurbeleving.
 

Programma en aanmelden

Het volledige programma en informatie over alle sprekers leest u op www.morgen-vandaag.nl. Online meedenken en -praten kan via Twitter en Facebook, met hashtag #morgenvandaag. ASN Live is op woensdag 9 september vanaf 20:00 uur ook live online te volgen via deze website.
 

In gesprek over actuele duurzame thema's

Tijdens de talkshow ASN Live staan de toekomst en het belang van een duurzame wereld centraal. Daarom wil de ASN Bank met klanten, gasten en andere belangstellenden in gesprek over actuele thema’s en de dilemma's en keuzes die daarbij horen. Over de invloed die deze keuzes hebben op ons dagelijkse leven, de verantwoordelijkheid die bedrijven hierin nemen en de rol die de ASN Bank hierin kan spelen.
 
De bank geeft klanten en andere betrokkenen met ASN Live de gelegenheid mee te denken over een rechtvaardige, duurzame samenleving. Het afgelopen jaar was de ASN Bank te gast in Nijmegen, Zwolle en Groningen. Kijk voor meer informatie op www.morgen-vandaag.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.