Bio-boeren spreken op de Dag van de Stadslandbouw 2015

'Iedereen Boer?!' is het centrale thema van de Dag van de Stadslandbouw 2015, die plaatsvindt op woensdag 3 juni (excursies) en donderdag 4 juni (congres) in Noord - Brabant. Tijdens dit evenement gaan (stads)boeren, overheden en tal van betrokken organisaties in op de vraag hoe stadslandbouw kan inspelen op de behoeften van ondernemers, de stad en haar bewoners. Op de excursie-dag op 3 juni worden verschillende biologische (stads)boerderijen bezocht, zoals de Genneperhoeve in Eindhoven, Tuin de Es in Haaren en Stadsboerderij Eyghentijds in Den Bosch. Speciaal voor ondernemers worden 2 korte excursies/workshops aangeboden: over het thema crowdfunding op biologische Tuin de Es in Haaren en over het aantrekken en binden van consumenten op Philips Fruittuin in Eindhoven.

Tijdens het congres op 4 juni, in 1931 (het congrescentrum van de Brabanthallen) in Den Bosch, zullen verschillende bio-boeren als spreker optreden. Zo zal keynote spreker Luke Hasell, medeoprichter van biologisch vleesbedrijf The Story Group en betrokken bij The Community Farm bij Bristol, meer vertellen over het vinden van de juiste match tussen boer en stedeling. Tijdens 24 werk- en inspiratiesessies, gaan diverse bio-ondernemers als Erik de Keulenaar (De Nieuwe Akker), Tom Troonbeeckx (biologische CSA het Open Veld bij Leuven, B) en Frank van Wagenberg (Stadsboerderij Eyghentijds) met de deelnemers dieper in op onderwerpen als CSA als succesvol verdienmodel en het zoeken naar nieuwe verbindingen tussen stad en platteland. Ook vinden workshops plaats over directe afzet van producten met sprekers als Krispijn van den Dries (BioRomeo) en Vanya Verschoor (stadsboerderij Kortrijk, België).

Voor meer informatie: www.dagvandestadslandbouw.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.