Workshops over toekomst, bodem en onderzoek tijdens Bio-beurs

Tholen - Er staan diverse interessante workshops en lezingen op het programma tijdens de Bio-beurs (21 en 22 januari in Zwolle). Miriam van Bree is er als manager projecten bij de ketenorganisatie maar druk mee. "Ik ben momenteel de laatste hand aan het leggen. Het is een veelzijdig programma met een mix aan workshops voor boeren, handel en verwerkers en winkeliers." In dit artikel zet ze een aantal workshops extra in de picture, omtrent de toekomst, de bodem en onderzoek.

Zo geeft Miriam aan dat het programma traditiegetrouw zal beginnen met de Biohuis-vergadering. "Daarin ligt de focus op de toekomst, met het thema 'Op weg naar 50 jaar biologische en 100 jaar biologisch-dynamische landbouw in Nederland'. Sinds de start kenmerken de biologisch en biologisch-dynamische landbouw zich door pioniersgeest en sterke, vasthoudende karakters. Kees van Zelderen en Kees Scheepens gaan tijdens deze workshop met een tiental inspirerende ondernemers aan de keukentafel in debat over de vraag hoe zij de toekomst van beide landbouwvormen zien. Dit gebeurt met mensen uit verschillende generaties."

Omdat 2015 het Jaar van de Bodem is, mag dit niet ontbreken in het programma. "Hieromheen worden een aantal workshops gehouden, onder meer op het hoofdpodium. De bodem wordt hierin vanuit veel verschillende invalshoeken bekeken." Op het hoofdpodium zullen onder leiding van Leen Janmaat onder meer Nick van Eekeren (Louis Bolk Instituut), Wijnand Sukkel (WUR-PPO), Harm Westers en Joris van der Kamp (Future Farmers) en Michaël Wilde (Save our Soils) aan het woord komen. "Het gaat hierbij om inleidingen met een workshop op weg naar bodemacties in het Jaar van de Bodem."

Rondom het internationale onderzoeksnetwerk Core Organic zullen twee workshops georganiseerd worden. "Input hiervoor komt uit vier jaar onderzoek voor de biologische sector. Eén workshop zal gaan over biologische eiwitten voor varkens en pluimvee en gezonde biologische hennen. De tweede gaat over niet kerende grondbewerking en de echtheidscheck voor bio-producten."

Voor meer informatie: van.bree@bionext.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.