Pop-up Exhibition op Capitol Hill in Washington

Saint Basics verleidt Amerikanen met duurzaam Dutch Design

De stijlvolle eco ondergoedcollectie van Saint Basics maakt van 14 tot en met 16 december deel uit van een pop-up exhibition over duurzaam Dutch Design op Capitol Hill in Washington DC. De flitstentoonstelling 'ReUse, ReTouch, ReDutch' wordt ingeleid door topontwerpers Piet Hein Eek en Tejo Remy en is bedoeld om Hollandse kijk op duurzaam ontwerpen onder de aandacht te brengen van de Amerikaanse markt. In totaal zijn er zo'n 50 Nederlandse exposanten.Dutch Design is een weerslag van de typische Hollandse mentaliteit van iets moois zien in iets eenvoudigs, kracht halen uit tegenslag en nuchter bijzondere dingen doen. Daar horen ontwerpen bij die heel eenvoudig lijken maar eigenlijk heel slim doordacht zijn. Origineel, vernieuwend en vaak met een humoristische knipoog.

"We zijn blij en trots dat we deel uit kunnen maken van deze tentoonstelling", zegt Peter van Akkeren van Saint Basics. "We hebben ons merk niet opgezet met het oogmerk er 'Dutch Design' van te maken. Maar het past wel bij onze mentaliteit van verbetering zoeken in de eenvoud. Duurzaamheid zit niet in grote woorden of gebaren, maar juist in de kleine dingen die je elke dag doet. Zoals je onderbroek aantrekken."Saint Basics ontwerpt basics voor dames en heren vanuit de designvisie 'Basics Reinvented'. Peter: "Hiermee bedoelen we: een slimmer ontwerp zodat het lekkerder zit en beter staat. Meer comfort vanwege superzachte bio-katoen. En ook het maakproces hebben we helemaal opnieuw opgezet. De narigheid die je in andere kleding vaak aantreft, zoals gif, kinderarbeid, sweatshops of enorme waterverspilling,
zit er bij ons niet in."

Maar dat zijn verbeteringen die je er aan de buitenkant niet direct aan af ziet. Daarom vroeg Saint Basics ontwerper Marc Strooy om er een vorm- en beeldtaal bij te maken die laat zien dat de basics van Saint anders dan anders zijn. "Daar is hij goed in geslaagd", zegt Peter. "Onze producten worden altijd getoond tegen een vrolijk gekleurde achtergrond. Maar als je goed kijkt, zie je venijnige patronen die je toch even aan het denken zetten. Vooral dankzij die kleuren en patronen zijn we nu gevraagd om deel uit te maken van deze expositie."


Eén van de icoontjes op de vrolijk gekleurde achtergronden.

De expositie vindt plaats op de Nederlandse ambassade en wordt ondersteund met een programma in het Newseum aan Pennsylvania Avenue, vlakbij het Witte Huis.

Voor meer informatie:

Peter van Akkeren
Saint Basics
06 13892150
peter@saintbasics.com
www.saintbasics.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.