Sincero fair fashion maakt duurzame mode zichtbaar met Inspiring Stories

Eerste Dutch Sustainable Fashion Week: 6 t/m 11 oktober

Sincero fair fashion (Hardebollenstraat 1, Utrecht) doet mee aan de Dutch Sustainable Fashion Week van 6 tot en met 11 oktober. In circa 80 toonaangevende winkels door heel Nederland wordt duurzame mode zichtbaar gemaakt. Dit landelijke evenement wordt georganiseerd om de consument inzicht te geven in verantwoorde mode en te informeren over waar men op moet letten bij de aankoop van hun kleding. Zo'n groot aantal multi brand fashion stores die de handen ineen slaan om Inspiring Stories te vertellen, is een primeur in Nederland en zal zijn hoogtepunt beleven op 10-10, de landelijke Dag van de Duurzaamheid.

De Dutch Sustainable Fashion Week is een initiatief van Goodbrandz, duurzaamheidsadviseur voor fashion retailers en importeur, in samenwerking met retailservice-organisatie Euretco, Urgenda, organisatie voor duurzaamheid en innovatie, Kiesduurzamemode, het platform voor koplopers in duurzame mode, en wordt ondersteund door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.
 

Verantwoordelijke rol

"Sincero doet mee met de Dutch Sustainable Fashion Week omdat wij het belangrijk vinden om de inspirerende verhalen achter duurzame mode met onze klanten te delen", vertelt Gonny Jeths van Sincero fair fashion. "Wij laten graag zien welke kledingstukken in onze winkel op een duurzame manier geproduceerd zijn en geven hier graag meer informatie over. Er bestaan nog veel misverstanden over duurzame mode en deze kunnen wij de wereld uit helpen met onze deelname aan de 'groene' variant van Fashion Week. Laat u inspireren door duurzame mode en de inspirerende verhalen die daarbij horen."
 

Inspiring Stories

Het thema van de Dutch Sustainable Fashion Week is Inspiring stories, waarin de achtergrondverhalen van de deelnemende merken centraal staan. Dit gebeurt door middel van verschillende middelen die wij inzetten, zoals hangtags aan de duurzame producten, showcards met informatie die gepresenteerd worden bij de merken en een hanger in de paskamer met tips om je garderobe te verduurzamen. Op de campagnewebsite www.inspiringstories.nl worden de deelnemende retailers uit alle provincies, de merken met hun verhalen en algemene informatie over duurzame keuzes vermeld en de deelnemende merken met hun boeiende verhalen belicht. Ook is er algemene informatie over het maken van duurzame modekeuzes te vinden.

BN'ers

Naast de organiserende partijen, wordt de campagne ondersteund door diverse Bekende Nederlanders zoals Katja Schuurman, Lodewijk Hoekstra, Helga van Leur, Do, Jorna Spapings, Reinier van den Berg, Vivian Reijs en verschillende mode- en duurzaamheiddeskundigen. Zij laten de consument zien dat het een actueel thema betreft en vertellen waarom het kopen van duurzame mode voor hen belangrijk is.

Social media Throw Back Fashion Contest

Volg de Dutch Sustainable Fashion Week via Twitter #inspiringstoriesdsfw en Facebook. Via de ludieke Throw Back Fashion Contest, waarbij consumenten een foto posten in een oude, gedateerde outfit, zijn mooie prijzen te winnen.

Kijk voor meer informatie en alle deelnemende winkels op www.inspiringstories.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven