Drs. Hans Moolenburgh spreekt tijdens themamiddag over kinderen en gezondheid

De heer Hans Moolenburgh, arts, zal op 3 oktober spreken tijdens een themamiddag over kinderen en gezondheid. Hij geeft deze lezing in Driebergen op uitnodiging van de stichting Kind en Voeding. Dokter Moolenburgh staat bekend om zijn bijzondere verhalen en gloedvolle betogen over kinderen en gezondheid. Hij schreef diverse boeken, waarvan zijn nieuwste boek de titel draagt: 'U kunt veel meer dan u denkt, over wat u zelf kunt doen om uw kind gezond te houden'.

Hans Moolenburgh (1925) wist op zijn zesde al dat hij dokter zou worden en hij heeft nooit wat anders gewild. Moolenburgh volgde zijn hart en heeft vele jaren zijn vak met plezier uitgeoefend. Zijn missie was: mensen helpen zichzelf beter te maken. In de 54 jaar dat hij huisarts was, heeft zich een fundamentele verandering voltrokken in de aard van de kinderziektes. Heel algemeen kun je zeggen dat de de meeste kinderziekten in het begin van zijn artsenpraktijk van acute aard waren en een infectueuze oorsprong hadden.

Wanneer je kinderziekten op dit moment bekijkt, dan heeft zich dit beeld verschoven naar chronische en chronisch recidiverende aandoeningen. Vroeger zagen we dat bijna alleen bij oudere mensen.

De heer Moolenburgh spreekt op 3 oktober over 'voeding in de meest algemene zin van het woord en over hoe dat bedreigt wordt in deze tijd'.
 
Het wordt een zeer interessante middag voor iedereen die met kinderen te maken heeft (opvoeders, therapeuten, natuurgeneeskundigen, artsen, jeugdhulpverleners et cetera).
 
De middag start om 13:30 uur met inloop en koffie, waarna om 14:00 uur de heer Moolenburgh zijn lezing zal houden. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook is het nieuwste boek van dhr. Moolenburgh te koop tijdens deze middag.
 
De middag wordt gehouden bij Champaubert in Driebergen.
 
De kosten voor deze interessante lezing zijn voor voorlichters van de stichting 10 euro en voor belangstellenden 15 euro.

Aanmelden kan per e-mail.

Klik hier voor meer informatie over de Stichting Kind en Voeding.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.