Winnaar in wereldwijde LAUNCH Nordic competitie

Dutch aWEARness: recyclebare werkkleding uit gesloten circulaire keten

Modebedrijf Dutch aWEARness is geselecteerd als één van de top 9 LAUNCH Nordic innovators en krijgt steun van Ikea, Novozymes, Kvadrat en een team van wetenschappers en investeerders bij het opschalen van haar wereldwijde activiteiten. Dutch aWEARness heeft met haar productlijn van volledig recyclebare werkkleding de eerste volledig gesloten circulaire keten in de textielindustrie gerealiseerd.

In de competitie deden 65 bedrijven uit meer dan 20 landen mee, waarvan nu negen topinnovators zijn geselecteerd om te participeren in het LAUNCH Nordic Forum in Malmö, Zweden. De innovaties zijn geselecteerd op basis van hun positieve milieu- of sociale impact bij het maken van materialen en textiel. Dutch aWEARness' oprichter Rien Otto: "De verantwoordelijkheid voor de transitie naar een circulaire economie ligt niet bij de overheid, het is de verantwoordelijkheid van bedrijven. Daarom zijn we trots om deel uit te maken van het LAUNCH Nordic programma: een organisatie gedragen door toonaangevende bedrijven die deze verantwoordelijkheid op zich nemen."


De werkkleding van Dutch aWEARness.

Dutch aWEARness is de leidende partner binnen EcoProFabrics, een innovatieproject binnen het Eco Innovation programma van de Europese Commissie, die tot doel heeft de circulaire keten met bedrijfskleding te sluiten door het optimaliseren van de stof, het opschalen van de kleding en het ontwikkelen van een circulair track and trace management systeem. Rien Otto: "De steun van de LAUNCH Nordic partners stelt ons in staat onze innovatie binnen de wereldwijde werkkledingmarkt te lanceren, in samenwerking met onze ketenpartners."


De circulaire keten.

Als onderdeel van LAUNCH Nordic, een nieuw opgerichte Amerikaanse/Scandinavische samenwerking, zullen 30 leidinggevenden uit de industrie, materialendeskundigen, rijksambtenaren en investeerders samenkomen voor het LAUNCH Nordic Forum. Samen zullen zij op 10 en 11 september 2014 de LAUNCH Nordic Raad vormen, om inzicht en begeleiding te bieden bij het opschalen van de activiteiten van de negen vernieuwers. Na het Forum zullen de innovators deelnemen aan een acceleratorprogramma om hun ideeën op mondiale schaal te lanceren. Deelnemers van de LAUNCH Nordic Raad zijn onder meer: Håkan Nordkvist, hoofd Duurzaamheid & Innovatie IKEA, Ed Thomas, GM Sustainable Product, Research & Discovery NIKE, Anders Byriel, CEO van Kvadrat, Eva Gramby, Special Envoy, 3GF/Ministry of Foreign affairs. Zij bieden toegang tot kapitaal, geloofwaardigheid en capaciteit om de 9 innovators te helpen bij het wereldwijd opschalen van hun innovatie.

Voor meer informatie: www.dutchawearness.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven