Damn Food Waste verrast Zwolle met gratis megalunch

Op 20 september komt Damn Food Waste naar Zwolle. Nog steeds wordt bijna een derde van al het geproduceerde voedsel verspild. Damn Food Waste vraagt met een tour door Nederland aandacht voor dit probleem. Er wordt een heerlijke lunch bereid met producten die anders niet op ons bord zouden zijn beland. Iedereen is welkom om gratis mee te lunchen op het Grote Kerkplein tussen 12:00 en 16:00 uur.

Naast een gratis lunch voor meer dan duizend mensen, zal er een markt zijn van Overijsselse initiatieven en Foodguerrilla's, die zich hard maken tegen voedselverspilling. Ook zal er live muziek aanwezig zijn. Iedereen is welkom om langs te komen, aan te schuiven en mee te eten van de gratis lunch tegen voedselverspilling. Het programma zal de komende tijd worden onthuld op facebook en op de website www.damnfoodwaste.com.


Foto's: JJ Perspectives.

De ingrediënten voor de lunch komen zoveel mogelijk uit de regio Overijssel en hadden anders ons bord niet bereikt. Vaak hebben ze een plekje, zijn ze niet het juiste formaat of zijn ze verkeerd gelabeld. Damn Food Waste maakt van deze groenten een superlekkere lunch en laat daarmee concreet zien hoe zonde het is om goed voedsel te verspillen.

Damn Food Waste On Tour

Tijdens de gratis megamaaltijd die Damn Food Waste in 2013 in Amsterdam organiseerde, schoven ruim 6500 mensen aan (klik hier voor een korte video-impressie). Hiermee heeft de organisatie het onderwerp voedselverspilling succesvol op de agenda gezet. Afgelopen juni begon Damn Food Waste On Tour, waarmee ze het land doorgaat. Het tegengaan van voedselverspilling verdient het immers om onder de aandacht van politici, beleidsmakers, producenten en consumenten te blijven.


Chefs(R)evolution – 15 september, 16:30-17:30 uur, De Librije

Na een start van de tour in Groningen doet Damn Food Waste nu Zwolle aan. In aanloop naar Damn Food Waste, zal tijdens de Chefs(R)evolution, op maandag 15 september, ook aandacht worden besteed aan Damn Food Waste. Er zal dan een cook-off plaatsvinden waarbij chefs en leerlingen van de Zwolse koksopleidingen Deltion en Landstede de strijd met elkaar aangaan om het lekkerste gerecht met waste te maken. Kom je ook proeven?Om het maal op het Zwolse Grote Kerkplein tot een succes te maken werkt Damn Food Waste nauw samen met organisaties en initiatieven uit de stad en provincie, waaronder Natuur en Milieu Overijssel, de gemeente Zwolle, de provincie Overijssel, Groenkapje, de Partij voor Cultuur en YFM Zwolle.

Wees erbij en kom zaterdag 20 september van 12:00 tot 16:00 uur naar het Grote Kerkplein.

Damn Food Waste is een initiatief van FoodGuerrilla (OneWorld), Voedingscentrum, Youth Food Movement, Wageningen UR, Feeding the 5000/EU Fusions en wordt ondersteund door Duurzaam Door (Rijksdienst voor ondernemend Nederland).

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.