Gouden bio-kaastrio wint bij Engelse kaascompetities

Kaasmakerij de Mèkkerstee uit Ouddorp is bij twee kaascompetities in Engeland, de International Cheese Awards en de Great Yorkshire Show, in de prijzen gevallen met haar biologische kazen gemaakt van geiten- en Jerseymelk.

Mèkkerstee Fenegriek won Goud bij de Great Yorkshire Show 2014 in Harrogate in de klasse 'kaasspecialiteiten gemaakt van geitenmelk'. Deze biologische geitenkaas met fenegriek werd door de jury uitgebreid getest en kwam als lekkerste uit de bus.
Bij de International Cheese Awards 2014 in Nantwich won de Mèkkerstee in de klasse 'Beste biologische kaas' de eerste en tweede plaats. Mèkkerstee Belegen won Goud en Jerseyhoeve Oud (Schorren) heeft Zilver gewonnen. De jury gaf de volgende feedback over Mèkkerstee Belegen: "Rijke goed gebalanceerde kaas me een geweldige textuur en een lange nasmaak!"


De Fenegriek en Belegen.

De kazen danken hun rijke smaak aan de biologische geiten- en Jerseymelk die bijzonder romig is. De dieren krijgen de beste voeding en verzorging en dankzij een speciale kaasbereiding en bijzondere receptuur ontstaat de lekkerste biologische kaas. De kaas van de Mèkkerstee is voor de kaasspeciaalzaken verkrijgbaar bij Treur Kaas en De Kaasfabriek en voor de natuurvoedingswinkels bij World Wide Cheese.


Oude biologische Jerseykaas.

The International Cheese Awards

De International Cheese Awards is een jaarlijks evenement waar deelnemers uit circa 28 landen strijden om gouden awards en trofeeën. Met 226 categorieën en ruim 4000 inschrijvingen behoort de International Cheese Awards tot één van de grootste kaaswedstrijden van de wereld. Een jurypanel van 156 experts uit de zuivelindustrie onderwerpt elke kaas aan een intensieve beproeving alvorens de goud, zilver en bronzen awards worden toegekend.

Great Yorkshire Show

De Great Yorkshire Show is een grote landbouwbeurs in Engeland met een rijke historie. De show wordt sinds 1838 georganiseerd en stelt het mooiste vee, de beste landbouwvoertuigen en de lekkerste boerderijproducten tentoon. In een grote kaascompetitie met maar liefst 149 klassen worden kazen en zuivelproducten uitgebreid getest en beoordeeld. De drie beste producten uit een categorie winnen een gouden, zilveren of bronzen award.

Kijk voor meer informatie over de Mèkkerstee op www.demekkerstee.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.