"Lid worden kan nog tot 1 september"

Vereniging Biomeerwaarde Ei opgericht

Tholen - De coöperatieve vereniging Biomeerwaarde Ei is donderdag 19 juni opgericht. Na een rondleiding bij Eicom Barneveld ging om 13:30 uur de oprichtingsvergadering van start in het Pluimveemuseum in Barneveld. "Er waren ongeveer 50 aanwezigen. Er heerste een positieve sfeer en we hebben erg leuke reacties gekregen", vertelt Wim Thomassen, directeur van Biomeerwaarde Ei.
 

Wim (zwarte jasje) gaf in een presentatie nog wat toelichting.

De coöperatie gaat een samenwerking aan met Eicom in Barneveld. Daar zullen de eieren van Biomeerwaarde Ei vanaf 1 januari 2015 officieel verzameld en gesorteerd gaan worden. Pakstations en andere afnemers zullen vanaf dat moment allemaal dezelfde prijs gaan betalen voor de eieren van Biomeerwaarde Ei. "Het belangrijkste is dat we alle leden een faire prijs gaan bieden", aldus Wim.
 

Tussendoor hadden de aanwezigen tijd om bij te praten.

Van begin af aan was er veel animo voor het initiatief. Begin mei had de helft van de biologische pluimveehouders de intentieverklaring al getekend. Wim geeft aan dat geïnteresseerde biologische legpluimveehouders nog tot 1 september de tijd hebben om definitief lid te worden van de vereniging. "Daarna gaan we echt aan de slag en verdere stappen zetten. Mogelijk zullen we zelfs vóór het eind van het jaar al actie gaan ondernemen voor diverse leden."
 


Voor meer informatie: Wimthomassen@solcon.nl, 06 12631236
Klik hier voor de twitterpagina van Biomeerwaarde Ei.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven