Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zondag 6 juli:

Bee High Tea in Groenkan

De leeuw is de koning van het dierenrijk. De vorst van het Animal Kingdom. Bijen zijn de grootste arbeidskracht van het dieren-en plantenrijk. Zij zijn ons kleinste huisdier. Maar de bij is niet alleen arbeider, óók architect, tovenaar en producent van super foods honing, stuifmeel en koninginnengelei. Duizenden jaren geleden verzamelden imkers honing en was, ofwel suikers en licht. Boeren ontdekten dat zonder bijen de boom geen vrucht zou dragen. Vandaar dat het spreekwoord luidt: "Waar een appel wordt gegeten heeft een bij gezeten".



Op zondagmiddag 6 juli organiseert imker Sonne Copijn een Bee High Tea in Groenekan. Tijdens de Tea vertelt Sonne over het leven van de bijen en hun bijzondere betekenis voor de natuur. Daarna trekken de deelnemers imkerpakken aan en gaan ze kijken in een volk. Laat u verrassen door hun schoonheid en organisatie en kom genieten van heerlijke hapjes met dank aan onze nijvere bijen. Sonne maakt deel uit van het Bijen Bloemenlint de Bilt. Hoe u kunt deelnemen en uw bij-drage kunt leveren aan dit bloemenlint, zal zij toelichten.

Voor informatie en aanmelding: www.bijen-en-bedrijf.nl
Publicatiedatum: