Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Laat (giet)water onderzoeken op vitaliteit tijdens BioVak

Vitaal water essentiële basis van goed watermanagement

Alle groei begint met goed water. Tijdens de BioVak, 22 en 23 januari aanstaande, kunnen bedrijven hun (giet)water laten onderzoeken op vitaliteit. Vitaal Telen wijst daarbij op de resultaten van grootschalige praktijk-testen bij Beekenkamp Plants in Maasdijk. "Nu beschikken we over harde cijfers die de positieve effecten van vitaal water in de tuinbouw ondersteunen."

Vitaal Telen treedt naar buiten met de onderzoeksresultaten van de testen met de VT-Vitaliser bij Beekenkamp. Uit deze grootschalige praktijkproeven blijkt dat jonge planten geteeld met vitaal water, zich beter ontwikkelen en meer haarwortels aanmaken. Hiermee is ondersteund dat de mineralenorganisatie van water een belangrijke impact heeft op de weerbaarheid en groei van een gewas. Met die aantekening dat vitaliteit van het water volgens de betrokkenen niet het einddoel is, maar gezien moet worden als onderdeel van een groter systeem. Door vitaliteit te integreren in het watermanagement komt de realisatie van een eerlijk, smaakvol eindproduct weer een stapje dichterbij.



Water heeft een eigen trillingsfrequentie. Doordat water de trilling van andere stoffen overneemt, verandert de structuur en verdwijnt de authentieke trilling van water. Door water te vitaliseren komt het in contact met de oorspronkelijke frequentie en kan energiearm water zonder structuur weer krachtig en vitaal worden. Het vitale water geeft de plant de energie die ze nodig heeft. Het zorgt voor sterke haarwortels zodat stoffen sneller opgenomen worden. Dat is beter voor de groei en productie van de plant. Vitaal water bevat de juiste frequenties voor een sterke en vitale plant.

De VT-vitaliser is gelabeld met het NL-Greenlabel. Bedrijven die duurzame producten, planten en materialen willen kopen, zijn nu ook financieel bij NL Greenlabel aan het goede adres. NL Greenlabel zet zich in voor een duurzame buitenruimte en is per 01-01-2014 opgenomen in de MIAVamil-regeling.

Voor meer informatie over Vitaal Telen: Ineke Moerman, 06 33330879.
Publicatiedatum: