De biologische banketbakkerij 'Bettina bakt' in Amsterdam is op 15 december om 19:25 uur op Nederland 3 te zien bij het programma Puberruil Xtra. Deze kleine banketbakkerij in Amsterdam bestaat sinds 2009, en bakt volgens de Duitse baktraditie Duitse taarten en koekjes, en heeft sinds 2010 het biologische Skal-keurmerk. Bettina bakt biologisch, vanwege de smaak en de hoge kwaliteit van de ingrediënten, om zo erg lekkere, echt ambachtelijke taarten te maken. Zelfs de gedecoreerde taarten 'op maat' zijn 100% biologisch. Naast het eigen assortiment importeert de bakkerij Duits zuurdesembrood. Door dit onderscheidend assortiment lukt het de bakkerij om steeds meer klanten aan zich te binden: taarten, koekjes en brood van een hoge kwaliteit, en soorten die nergens anders te vinden zijn. Tevens is Bettina bakt bereid om rekening te houden met diverse allergieën; en ondanks het dieet, zijn de taarten vooral lekker.
Elien en Bettina.
In de aflevering van Puberruil Xtra werd de 15-jarige bakkersdochter Jella geruild met een dochter van een gangbare varkenshouder. Jella heeft nog nooit vlees gegeten, en ze is geïnteresseerd in natuur en wat er in de wereld gebeurd. Elien eet elke dag vlees, en weet eigenlijk niets over biologische landbouw, en ze houdt zich niet bezig met fairtrade et cetera. In deze aflevering wordt geprobeerd Elien te laten nadenken over duurzaamheid, en daarmee ook de (jonge) kijkers te informeren. De aflevering is in samenwerking met Oxfam Novib en Clips for Grow gemaakt. "We verklappen
alvast dat Elien de taarten van 'Bettina bakt' erg lekker vindt...", aldus Bettina.
Voor meer informatie: info@bettinabakt.nl of kijk op www.puberruil.kro.nl.

Abonneren
Vacatures
- Commercieel Logistiek Medewerker
- Medewerker Marketing & Communicatie
- Assistant Technical Manager
- Inkoop Controller
- QA/QC Administrator
- Support Medewerker
- Loodskantoor Medewerker Verlading
- Trader in Zachtfruit en Exoten
- Installatie- / servicemedewerker interieurbeplanting
- Teeltchef tuinbouw Zuid-Korea
Top 5 - gisteren
- "Ik dacht eigenlijk dat dit in ons kleine land niet mogelijk was"
- Veiligheidswaarschuwing Pure Goat Company Volledige Zuigelingenvoeding 1, 800 gram
- Biologische melkprijs Eko-Holland stijgt met 2 euro
- Seepje grote winnaar eerste editie De Social EnterPrizes
- Mimo: Biologische chocolate-chipkoekjes om af te bakken
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-04 Mimo: Biologische chocolate-chipkoekjes om af te bakken
- 2022-06-10 "Met biologische smaak- en kleurstoffen kunnen bakkers en patissiers hun producten echt een wauw-effect geven"
- 2022-05-30 Le Perron opent vestiging in Amsterdam-Noord
- 2022-05-16 "Dit is de manier waarop ik wil boeren: een goede bodem, dicht bij de consument en traceerbaar voedsel"
- 2022-05-13 Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- 2022-05-09 Drukbezochte streekmarkt en open dag bij jubilerend bio-bakker Bolhuis
- 2022-05-05 Robert teelt bio-granen voor lokaal brood en bier
- 2022-05-02 Kleinere sandwiches en taartstukken vanwege hogere prijzen: "We zijn hier open over"
- 2022-04-29 Bakker Bolhuis bakt 25 jaar biologisch
- 2022-03-31 Zwitsers bio-label geldt bij uitzondering deels ook voor Europees tarwe
- 2022-03-28 "We gaan voor eigen graan"
- 2022-03-01 Henk Smit overleden
- 2022-02-25 Braas Brood- en Banketbakkerij zal fors uitbreiden
- 2022-02-16 Nieuw: Moin vegan (choco) croissants
- 2022-02-10 "Dat ik ooit overstapte op biologisch meel, was uit een soort bewijsdrang"
- 2022-02-02 Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over
- 2022-01-03 Biologische bakker in nieuwbouw bij station Sloterdijk in Amsterdam
- 2021-12-16 rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments
- 2021-12-15 BioForum organiseert infosessies voor bakkers die willen omschakelen
- 2021-12-07 Drie nieuwe soorten Belgisch biologisch tarwebrood dankzij succesvol ketenproject