Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-banketbakkerij Bettina Bakt 15 december op tv

De biologische banketbakkerij 'Bettina bakt' in Amsterdam is op 15 december om 19:25 uur op Nederland 3 te zien bij het programma Puberruil Xtra. Deze kleine banketbakkerij in Amsterdam bestaat sinds 2009, en bakt volgens de Duitse baktraditie Duitse taarten en koekjes, en heeft sinds 2010 het biologische Skal-keurmerk. Bettina bakt biologisch, vanwege de smaak en de hoge kwaliteit van de ingrediënten, om zo erg lekkere, echt ambachtelijke taarten te maken. Zelfs de gedecoreerde taarten 'op maat' zijn 100% biologisch. Naast het eigen assortiment importeert de bakkerij Duits zuurdesembrood. Door dit onderscheidend assortiment lukt het de bakkerij om steeds meer klanten aan zich te binden: taarten, koekjes en brood van een hoge kwaliteit, en soorten die nergens anders te vinden zijn. Tevens is Bettina bakt bereid om rekening te houden met diverse allergieën; en ondanks het dieet, zijn de taarten vooral lekker.


Elien en Bettina.

In de aflevering van Puberruil Xtra werd de 15-jarige bakkersdochter Jella geruild met een dochter van een gangbare varkenshouder. Jella heeft nog nooit vlees gegeten, en ze is geïnteresseerd in natuur en wat er in de wereld gebeurd. Elien eet elke dag vlees, en weet eigenlijk niets over biologische landbouw, en ze houdt zich niet bezig met fairtrade et cetera. In deze aflevering wordt geprobeerd Elien te laten nadenken over duurzaamheid, en daarmee ook de (jonge) kijkers te informeren. De aflevering is in samenwerking met Oxfam Novib en Clips for Grow gemaakt. "We verklappen
alvast dat Elien de taarten van 'Bettina bakt' erg lekker vindt...", aldus Bettina.

Voor meer informatie: info@bettinabakt.nl of kijk op www.puberruil.kro.nl.
Publicatiedatum: