Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Eindhovenaar: biologisch 'broodt' met hoge voedingswaarde voor €1,95

Om goed, gezond biologisch broodt voor alle Eindhovenaren toegankelijk te maken heeft Stadsbakkerij Broodt een heel eenvoudig volkoren broodt gemaakt. Een volkoren tarwe desem broodt. Met de kwaliteit, smaak en textuur waar deze bakkerij inmiddels een naam mee heeft gevestigd in Eindhoven. Geen gist, geen toevoegingen, 100% biologisch en zeer gezond.

De naam: De Eindhovenaar

Het is als bakker moeilijk uit te leggen waarom een volkoren tarwe brood duurder is dan een wit. De ingrediënten zijn tenslotte goedkoper. Mensen die alleen goedkoop brood kunnen veroorloven worden gedwongen om te kiezen voor minder gezond wit brood en supermarkt brood. Van dat brood moet je ook nog eens meer eten om voldoende bouwstoffen binnen te krijgen. In de regel is het zo dat hoe ongezonder eten is, hoe goedkoper het is.

Eigenaar Dido van Klinken ziet het als zijn plicht om ook een gezond en betaalbaar brood aan te bieden voor mensen die minder uit kunnen geven. Om dat te bereiken heeft hij het goedkoopste biologisch volkoren tarwemeel gebruikt om een 100% volkoren tarwe desem broodt te maken. Behalve zeezout voegen ze geen andere toeslagstoffen toe zoals bakvetten of broodverbeteraars.

Het broodt weegt 700 gram en is met €1,95 het goedkoopste broodt met de hoogste voedingswaarde.Bang dat dit ten koste gaat van het overige assortiment zijn ze niet. "Mensen zullen nog steeds ons spelt en luxe desembroden willen. Maar de drempel van onze winkel is nu wel een stuk lager", aldus Dido.

Stadsbakkerij Broodt hoopt dat andere bakkers dit voorbeeld willen en durven volgen.

Voor meer informatie:

Dido van Klinken
Stadsbakkerij Broodt
Smalle Haven 101
5611 EH Eindhoven
040 2112200
[email protected]
www.broodt.nl
Publicatiedatum: