Voorlichtingsbureau op de bres voor imago brood

Het zal weinig mensen ontgaan zijn dat er in de landelijke media veel aandacht is geweest voor de daling van de broodconsumptie het afgelopen jaar. De waarschijnlijke oorzaak is dat de consument in verwarring is. Enerzijds wordt brood gezien als gezond - dit is onderbouwd met wetenschappelijk bewijs. Anderzijds wordt dit door populaire dieetboeken als de 'Voedselzandloper' en 'Broodbuik', juist tegengesproken.

Het Voorlichtingsbureau Brood werkt momenteel hard aan een plan van aanpak om het probleem aan te pakken. Onderdeel van dit plan is dat de bakkers op korte termijn informatie krijgen hoe zij de consumenten een eerlijk verhaal kunnen vertellen over brood. Speerpunt hierbij is dat broodproducten juist bijdragen aan gezonde en verantwoorde voeding. Dit zal op een laagdrempelige manier worden onderbouwd zodat de consument het vertrouwen in brood terug krijgt.

Het plan voor de lange termijn zal de komende tijd met de brancheorganisaties worden besproken.

Voor meer informatie: www.brood.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.