Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stadsbakkerij Broodt en De Groene Weg maken samen biologisch worstenbroodtje

Stadsbakkerij Broodt en Slagerij de Groene Weg in Eindhoven bundelen hun krachten om een 100% biologisch worstenbroodtje te maken. Het gekruide gehakt voor de broodtjes wordt door de slagerij afgeleverd bij de bakkerij. Daar worden de worstenbroodtjes met de hand gedraaid en daarna gebakken. De worstenbroodtjes zijn te koop bij zowel de slagerij als de bakkerij.

Voor veel consumenten is de herkomst van vlees erg belangrijk geworden. Van het biologische vlees van Slagerij de Groene Weg is de herkomst helemaal bekend. Ze werken met vaste leveranciers en de Skal-certificering zorgt er voor dat de herkomst van alle ingrediënten traceerbaar is, bijvoorbeeld via de website www.degroeneweg.nl. "Wij hebben gekozen voor Stadsbakkerij Broodt omdat zij een prima broodtje maken met ons gehakt. Het broodtje heeft een stevige bite, een krokante korst en veel smaak. In onze winkels verkopen we alleen maar 100% biologische producten. Vandaar dat dit een ideale samenwerking is."Ook de ingrediënten die Stadsbakkerij Broodt verwerkt zijn uitsluitend biologisch en volledig traceerbaar. "Wij hebben gekozen voor het gehakt van de Groene Weg omdat ze een zeer smakelijk, enigszins pittige gehakt maken. Ideaal voor een lekker worstenbroodtje."

De Groene Weg

De biologische slagers van De Groene Weg maken zich al sinds 1981 iedere dag sterk voor lekker, biologisch en ambachtelijk vlees. De slagers stellen hoge eisen aan het vlees en kunnen daardoor een veilig en vooral lekker biologisch kwaliteitsproduct garanderen. U vindt De Groene Weg-slagerij op de Kruisstraat 128 B in Eindhoven.

Stadsbakkerij Broodt

Bij Stadsbakkerij Broodt bakken lekker broodt. Dat is het belangrijkste doel. De bakkerij bakt biologisch broodt op kleinschalige en traditionele wijze. Dat wil zeggen met biologische ingrediënten, met desem (dus geen gist), meel, water en zeezout.

De thema's van Broodt zijn eerlijk, eenvoud, biologisch, kleinschalig, ambachtelijk, lokaal en heel erg lekker. Geen fratsen maar terug naar de bron. Broodt bakt vanuit de traditie innovatieve producten: andere vormen en nieuwe combinaties van smaken.

Het meeste werk wordt met de hand uitgevoerd, zoals het verdelen van het deeg en het vormen van het broodt. De bakkerij laat het deeg langzaam rijzen, waardoor de smaak zich optimaal kan ontwikkelen. Het broodt wordt gebakken in een steenoven. .

Bakken is een schitterend ambacht dat door iedereen gezien mag worden. Daarom bereiden de medewerkers het broodt in het volle zicht van de klanten. Broodt kopen wordt hierdoor een belevenis. Samen met de unieke broden, andere baksels en broodt gerelateerde artikelen creëren we een unieke sfeer. Stadsbakkerij Broodt is gevestigd in een ruim en licht pand aan de Smalle Haven 101 in Eindhoven. 
Publicatiedatum: