In het kader van de Bio10daagse organiseerde De Doornhof woensdag 25 september een bio-taartenproeverij in haar theetuin. "De bio-taartenproeverij in de boerentheetuin van De Doornhof was lekker en gezellig. Enkele tientallen mensen bezochten het evenement. De medewerksters van De Doornhof hadden een groot aantal verschillende taarten gebakken, allemaal van biologische ingrediënten. De producten werden allemaal goed ontvangen door de bezoekers. Ook het stralende weer zorgde voor een goede sfeer", vertelt Marleen Kortekaas.
De taarten zijn heel verschillend van oorsprong. Er zijn Duitse recepten, een Marokkaanse appeltaart en er waren de inmiddels in de regio bekende 'zoete Marleentjes' die door boerin Marleen zelf zijn bedacht. Er was ook veel diversiteit in de ingrediënten, zodat er ook voor mensen met bijvoorbeeld allergieën recepten waren met speltmeel en glutenvrije taarten. Leen en Marleen van De Doornhof willen graag mensen stimuleren om zelf aan de slag te gaan met de biologische ingrediënten en dus staan alle recepten op de website www.dedoornhof.nl.
Marleen geeft aan dat deze gezellige middag binnenkort een vervolg krijgt met andere thema's, zoals bijvoorbeeld herfstsoepen en winterkost.
De Doornhof is een boerderijwinkel met biologische producten. Er is een uitgebreid aanbod van groenten en fruit, kaas, zuivel eieren en kruidenierswaren. Allemaal biologisch geproduceerd, de meeste afkomstig uit de eigen regio.
De winkel van De Doornhof vindt u aan de Doornweg 4, 3235 NJ in Rockanje: de winkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00-18:00 uur.
Voor meer informatie: ww.dedoornhof.nl,0181 40701

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- De Speld steekt de draak met biologisch
- Honderden bezoekers voor BioVelddag
- Skal constateerde in 2021 geen enkele non-conformiteit bij 67% van de gecertificeerde bedrijven
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
- Is de consument bereid meer te betalen voor zuivel van melkveehouders die de kalfjes bij de koe houden?
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-10 "Met biologische smaak- en kleurstoffen kunnen bakkers en patissiers hun producten echt een wauw-effect geven"
- 2022-05-30 Le Perron opent vestiging in Amsterdam-Noord
- 2022-05-16 "Dit is de manier waarop ik wil boeren: een goede bodem, dicht bij de consument en traceerbaar voedsel"
- 2022-05-13 Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- 2022-05-09 Drukbezochte streekmarkt en open dag bij jubilerend bio-bakker Bolhuis
- 2022-05-05 Robert teelt bio-granen voor lokaal brood en bier
- 2022-05-02 Kleinere sandwiches en taartstukken vanwege hogere prijzen: "We zijn hier open over"
- 2022-04-29 Bakker Bolhuis bakt 25 jaar biologisch
- 2022-03-31 Zwitsers bio-label geldt bij uitzondering deels ook voor Europees tarwe
- 2022-03-28 "We gaan voor eigen graan"
- 2022-03-01 Henk Smit overleden
- 2022-02-25 Braas Brood- en Banketbakkerij zal fors uitbreiden
- 2022-02-16 Nieuw: Moin vegan (choco) croissants
- 2022-02-10 "Dat ik ooit overstapte op biologisch meel, was uit een soort bewijsdrang"
- 2022-02-02 Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over
- 2022-01-03 Biologische bakker in nieuwbouw bij station Sloterdijk in Amsterdam
- 2021-12-16 rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments
- 2021-12-15 BioForum organiseert infosessies voor bakkers die willen omschakelen
- 2021-12-07 Drie nieuwe soorten Belgisch biologisch tarwebrood dankzij succesvol ketenproject
- 2021-11-22 Biobakkerij De Trog opent belevings- en R&D-centrum