Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lezing Jan Schrijver bij De Groene Winkel Zeist: 19 september

Op donderdag 19 september om 20:00 uur geeft biologisch-dynamisch boer Jan Schrijver van boerderij de Lepelaar in Sint Maarten (NH) een lezing bij De Groene Winkel in Zeist (1e Hogeweg 18). Op die avond zal hij vertellen over de biologisch-dynamische landbouwmethode, zijn inmiddels meer dan 40 jaar bestaande bedrijf de Lepelaar en over zijn boek 'Op weg naar een fijnzinnige landbouw'. Om een idee te geven van de omvang en werkwijze van zijn bedrijf, neemt hij ook beeldmateriaal mee.

Jan Schrijver begon in 1971 met boeren op 1 hectare grond van zijn vader in het Noord-Hollandse Sint Maarten. Inmiddels is de Lepelaar uitgegroeid tot een maatschap van 50 hectare en is het een modern akker- en tuinbouwbedrijf waar zowel fijne gewassen als snijbiet, peterselie en bloemen verbouwd worden als akkerbouwgewassen zoals kool, aardappel en knolselderij. Naast de verbouw van groenten heeft de Lepelaar ook een winkel, wordt er veel aan innovatie gedaan en is er een intensieve samenwerking met een biologisch bedrijf in de buurt. De Lepelaar krijgt stalmest van dit bedrijf en levert hen onder andere grasklaver, stro en peen voor de koeien.



De lezing is onderdeel van de Demeterweek bij De Groene Winkel: een week waarin biologisch-dynamische producten extra onder de aandacht gebracht zullen worden. De biologische-dynamische landbouwmethode bestaat nu ongeveer 100 jaar en gaat verder dan biologisch. Zo is er bijvoorbeeld een ruimere vruchtwisseling waardoor het land niet overbelast raakt, mogen er geen medicijnen op basis van genetische manipulatie worden ingezet en moet stro dat in de stal gebruikt wordt ook minimaal biologisch zijn.

Locatie: De Groene Winkel, 1e Hogeweg 18
Datum en tijd: donderdag 19 september, 20:00 uur
Opgeven via: info@degroenewinkel.nl of in de winkel (bij de kassa)
Toegang: gratis
Publicatiedatum: