In het kookboek 'Van grond tot mond', dat zaterdag 21 september voor belangstellenden gepresenteerd wordt bij Sprankenhof, werken boer en kok prachtig samen: geïnspireerd door het aanbod in de tuin van Sprankenhof stelde Het Kookavontuur de recepten samen. De opbrengst van 'Van grond tot mond' wordt gebruikt voor een educatief programma voor de jeugd.
Op Sprankenhof, te midden van een lekker landschap, staat een boerenkeuken. Hier worden heerlijke gerechten bereid onder leiding van Het Kookavontuur. De lekkerste gerechten zijn nu verzameld in het handzame kookboek 'Van grond tot mond'. Een verzameling eenvoudige recepten met verrassende smaken.
Met de aanschaf van het kookboekje draagt u direct bij aan het doel kinderen interessante thema's en activiteiten te laten beleven. Met de opbrengst van 20 boekjes kan een groep van 15 kinderen al belevend komen leren in de tuin en de boerenkeuken van Sprankenhof, zodat ze ervaren waar het eten op hun bord vandaan komt en ze kennis kunnen maken met verschillende smaken
Op zaterdag 21 september van 11:00 tot 12:00 uur wordt het kookboekje gepresenteerd. Belangstellenden kunnen dan het kookboek bekijken, verschillende recepten proeven en meer te weten komen over het educatieve programma van Sprankenhof en Het Kookavontuur. De pluktuin is open en u kunt natuurlijk een kijkje nemen in de boerenkeuken.
Kunt u niet bij de presentatie aanwezig zijn, het boekje is vanaf 21 september te koop in de winkel van Sprankenhof of te bestellen via de website www.hetkookavontuur.nl of www.sprankenhof.com.
Voor meer informatie kunt u ook bellen op 06 45049770 (Het Kookavontuur) of 013 5116494 (Sprankenhof).

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage: Bloedhete maar geslaagde BioVelddag
- Oud-landbouwminister Cees Veerman ziet nog altijd toekomst in biologische en duurzame landbouw
- De Smaakspecialist investeert in zeewier en neemt de activiteiten van Seamore over
- Johan Groen naar Geersing Potato Specialist
- "In één oogopslag duidelijk hoe ver de initiatieven zijn gevorderd met natuurinclusieve landbouw"
Top 5 - afgelopen week
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- "Kennelijk treft ook mij als bio-boer automatisch milieublaam"
- Drukbezochte openingsavond bij vernieuwde Ekoplaza Alkmaar
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
- Stikstofnieuws uit Den Haag ontvangen als 'onrealistisch' en 'onmogelijk' maar ook 'pijnlijk' en 'noodzakelijk'
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Is de consument bereid meer te betalen voor zuivel van melkveehouders die de kalfjes bij de koe houden?
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Presentatie op 21 september
Samenwerking tussen boer en kok resulteert in verrassend kookboek
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-24 Fotoreportage: Bloedhete maar geslaagde BioVelddag
- 2022-06-22 Fotoreportage: ‘Gangbare jongens’ zorgen voor meer dan genoeg gesprekstof tijdens BioBorrel
- 2022-06-22 Biologisch tafelen op Landgoed Bleijendijk
- 2022-06-22 “Overal waar restafval is, kan de machine gebruikt worden om dat afval te verwerken tot geschikte bodemvoeding”
- 2022-06-21 Biofach belicht scenario's en kansen op weg naar klimaatneutraliteit
- 2022-06-21 Carmel College Salland wint finale Food Challenge 2022 met beste poké bowl
- 2022-06-17 Organic Food & Eco Living Iberia maakt succesvolle terugkeer naar Madrid
- 2022-06-17 "Raak consumenten in het hart"
- 2022-06-16 Solidariteit met Oekraïense bioboeren tijdens Europees congres
- 2022-06-15 “Zowel de biologische- als de gangbare sector zal zich meer moeten richten op de weerbaarheid van rassen en teeltsystemen”
- 2022-06-15 28 juni: innovatiedag over groenbemesters en bodemnutriënten
- 2022-06-13 Zonnige editie Kom in de Kas geeft energie in moeilijke tijden
- 2022-06-10 Jubileum Zomermarkt De Groene Passage: zaterdag 25 juni
- 2022-06-09 Veel animo voor excursies tijdens Meimaand Bijmaand
- 2022-06-08 Sprekers BioBorrel 21 juni: Jan-Willem Baas en Harry Smit
- 2022-06-08 Open dag bij Exterkate Biologische Varkenshouderij
- 2022-06-07 IFOAM organiseert online evenement over biologische sector van Oekraïne
- 2022-06-07 Congres BioNederland: 17 juni
- 2022-06-07 Schoolteams strijden om beste poké bowl op boerderij
- 2022-06-03 35 tomateninzendingen bij AGF-productbeoordeling