Greenfair tijdens het Drakenboot Festival - 31 augustus en 1 september

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is er een gezellige Greenfair tijdens het Drakenboot Festival. De nadruk van de Greenfair ligt op duurzaam, biologisch en regionaal. Duurzaam en biologisch in de breedste zin. Natuurlijk wordt de snel de link gelegd met voeding maar wij willen juist ook de breedte; duurzame verpakking, groene energie en fairtrade producten.

Bewust

Het bewust worden van biologisch voedsel, gebruik maken van duurzame producten en energie en ook het scheiden van afval wordt gelukkig steeds meer de gewoonste zaak van de wereld. Toch denken wij dat we onze bezoekers, niet lerende- maar spelenderwijs, nog bewuster kunnen maken van de wereld om hen heen. De organisatoren van het Drakenboot Festival Rotterdam èn de Greenfair proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame en biologische materialen. Zo zullen de generatoren gebruik maken van bio-diesel, gebruikt de organisatie zoveel mogelijk LED-verlichting en zullen de disposables voor drank en food waar mogelijk biologisch afbreekbaar zijn. Daarnaast werken ze samen met de Roteb Rotterdam dat laat zien hoe leuk afval kan zijn door er kunstzinnig mee om te gaan. Naast de Greenfair is er een little Chinatown gericht op Aziatische producten waarbij ook gedacht wordt aan origineel en biologisch. Er wordt een deel van de Greenfair gereserveerd voor leuke winkels en organisaties uit de regio.

Voor meer informatie: www.drakenbootfestival.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.