Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wij delen dit recept graag met andere bakkers"

Nieuw bij Stadsbakkerij Broodt: de Crolus

Stadsbakkerij Broodt uit Eindhoven heeft de Crolus gelanceerd. De Crolus is de Nederlandse variant van de Amerikaanse Cronut. De Crolus is een krokante Zeeuwse Bolus.



Bakkers Peer en Dido van Stadsbakkerij Broodt zagen het als een uitdaging om een de typische Zeeuwse Bolus een moderne twist te geven. "De Zeeuwse Bolus heeft toch een beetje een plakkerig en donkerbruin imago." De Crolus is de frisse variant. Hij smaakt minstens net zo lekker en heeft een knapperige 'bite-sensation'. Het was de bakkers hun eer te na om een kopie te maken van de veelbesproken Cronut. "Er wordt al te veel gekopieerd in de bakkerswereld."



De Crolus is een stuk gezonder dan de Cronut, omdat hij niet wordt gefrituurd en veel minder calorieën bevat. Alle ingrediënten bij Stadsbakkerij Broodt zijn bovendien biologisch. Geïnteresseerde bakkers kunnen voor de receptuur contact opnemen Stadsbakkerij Broodt. "Wij delen dit recept graag met andere bakkers, omdat wij geloven in open innovatie", aldus bakker Dido.

Voor meer informatie: info@broodt.nl, www.broodt.nl
Publicatiedatum: