Lekker naar de Puur Noord Nederland-boer

Op 22 en 23 juni zijn er weer open dagen van de boer. U bent van harte uitgenodigd om de Puur Noord Nederland telers te ontmoeten. U kunt de bedrijven bezoeken, er zijn rondleidingen en proeverijen en voor de kinderen worden allerlei activiteiten georganiseerd.

Op beide dagen van 10:00 tot 17:00 uur is het helemaal goed toeven op Landgoed Verhildersum. U waant zich in de 19e eeuw. Er is een museumboerderij. In de boomgaard staan circa 120 verschillende oude appel- en perenbomen. De veestapel bestaat uit Groninger blaarkoppen en Lakenvelder koeien. Op de akkers worden oude landbouwgewassen geteeld. De weilanden worden natuurlijk beheerd. Voor de kids is er een speurtocht over het landgoed. Aan de hand van een 'proefschriftje' moeten de kinderen (samen met hun ouders) allerlei vragen beantwoorden en opdrachten en testjes uitvoeren. Ze leren, proeven en ervaren hoeveel werk het is om gezond en lekker voedsel te maken. Tijdens de speurtocht bezoeken ze de bijzondere koeien, de boom- gaard, de akkers, het bijenhotel, de moestuin en het weiland met bijzondere kruiden. Bij terugkomst in de boerderij gaan de kinderen zelf boter maken. Op het landgoed is ook het boerderijmuseum bezoeken.In Grand-café 't Schathuys kunt u terecht voor een hapje en een drankje. Tijdens de open dagen bieden ze, buiten de kaart om, ook een speciaal Puur Noord Nederland gerecht. Wat het wordt is nog niet bekend, dat hangt af van wat er vers van het land komt.

Kijk op www.puurnoordnederland.nl voor alle deelnemende telers en producenten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.