
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage Lentemarkt bij de Groene Passage
- Drie jaar undercover in de bio-industrie en vervolgens zelf verdacht van dierenmishandeling
- BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- Nieuw: chips gemaakt van met biologisch zeewier bemeste zilte aardappels
- Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Gemaakt met gefilterd zeewater
Nieuw: Biologische Pain de Mer ('Brood uit de zee')
Pain de Mer is gemaakt van 100% natuurdesem, bio-tarwe en duurzaam (door algen en waterplanten) gefilterd zeewater uit Nationaal Park de Oosterschelde. Pain de Mer Bio bevat geen E-nummers, geen gist, geen additieven (of chemische toevoegingen), geen lactose en vetten.
Door het gebruik van dit gefilterde zeewater bevat Pain de Mer 40% minder zout (heeft te maken met de minerale samenstelling, Pain de Mer mag als natriumarm verkocht worden) zonder smaakverlies (of smaakbeleving in zout). Tevens bevat Pain de Mer geen E-nummers, geen gist, geen vet, geen lactose en additieven.
Jodium (altijd chemisch toegevoegd in zout) wordt uit algen gehaald, het water wat de bakkerij gebruikt wordt gefilterd door middel van waterplanten en algen (bacteriën 'doden' ze met UV licht). Ook hierbij worden geen chemicaliën gebruikt (in tegenstelling tot keukenzout). In Oosterscheldewater zitten zo'n 90 soorten mineralen en sporenelementen welke op deze manier van filteren behouden zijn gebleven.
Door het gebruik van een unieke desemcultuur blijft Pain de Mer lang mals en 'vers', en bewijst Spel Bakkers dus dat er dus geen broodverbeteraars nodig zijn om een mooi mals, vers brood te kunnen serveren.
Naast Pain de Mer heeft speltbakkers ook een Pain Bio (zonder zeewater) broodlijn welke ook 100% E-nummer- & lactosevrij is. Hierdoor is Speltbakkers koploper in duurzame E-nummervrije Bake-off bakkerij producten!
Kijk voor meer informatie op www.speltbakkers.nl.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-01 Biologische Stadsbakkerij Broodt bestaat 10 jaar
- 2023-05-30 Goede prijzen voor biologische graanpool 2022
- 2023-04-11 Wat is de kwaliteit van leven bij coeliakie?
- 2023-03-27 Nieuw: Spelt Amandelstaafjes en Haverkoekjes Hazelnoot Cacao
- 2023-03-16 "We hebben hier de voorbije weken al veel talenten zien ontluiken"
- 2023-03-14 Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
- 2023-03-09 "Onze ambitie is om ieder jaar minder afval te produceren"
- 2023-03-07 Ontstaat in Rhijnauwen hét brood van de toekomst?
- 2023-02-06 PLUS start met verkoop brood van gisteren
- 2023-01-27 Carl Siegert grijpt naast EZK Energy award
- 2023-01-24 Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- 2023-01-11 Bakker Bolhuis bakt geen bio-roggebrood meer vanwege hoge energieprijzen
- 2022-12-23 Terugblik biologische granenmarkt 2022
- 2022-12-22 "Die 15 verschillende 'handjes aan het deeg' maken deze speculaas echt uniek"
- 2022-11-09 "Bevlogen politici zoals Hawre Rahimi zijn in Den Haag nog dun gezaaid"
- 2022-11-02 "Rogge levert niet veel op, maar is wel een mooi gewas voor de grond"
- 2022-10-31 Vernieuwd uniform bio-broodassortiment van Van der Westen organic family bakery
- 2022-10-24 "Wat ze ons nu voorschotelen, is gewoon niet toereikend"
- 2022-10-20 "Had ik dan niet zo energiezuinig moeten zijn?"
- 2022-10-07 PLUS breidt broodassortiment uit met dagverse biologische broden