Per maart 2013 is Pain de Mer ook biologisch te verkrijgen, voor de bio-lijn gebruikt Spelt Bakkers in Bruinisse de tarwe van Kees Steendijk van 'de Korenschoof' (winnaar Ekoland Innovatieprijs 2013). Spelt Bakkers is al vier jaar officieel Skal-gecertificeerd.
Pain de Mer is gemaakt van 100% natuurdesem, bio-tarwe en duurzaam (door algen en waterplanten) gefilterd zeewater uit Nationaal Park de Oosterschelde. Pain de Mer Bio bevat geen E-nummers, geen gist, geen additieven (of chemische toevoegingen), geen lactose en vetten.
Door het gebruik van dit gefilterde zeewater bevat Pain de Mer 40% minder zout (heeft te maken met de minerale samenstelling, Pain de Mer mag als natriumarm verkocht worden) zonder smaakverlies (of smaakbeleving in zout). Tevens bevat Pain de Mer geen E-nummers, geen gist, geen vet, geen lactose en additieven.
Jodium (altijd chemisch toegevoegd in zout) wordt uit algen gehaald, het water wat de bakkerij gebruikt wordt gefilterd door middel van waterplanten en algen (bacteriƫn 'doden' ze met UV licht). Ook hierbij worden geen chemicaliƫn gebruikt (in tegenstelling tot keukenzout). In Oosterscheldewater zitten zo'n 90 soorten mineralen en sporenelementen welke op deze manier van filteren behouden zijn gebleven.
Door het gebruik van een unieke desemcultuur blijft Pain de Mer lang mals en 'vers', en bewijst Spel Bakkers dus dat er dus geen broodverbeteraars nodig zijn om een mooi mals, vers brood te kunnen serveren.
Naast Pain de Mer heeft speltbakkers ook een Pain Bio (zonder zeewater) broodlijn welke ook 100% E-nummer- & lactosevrij is. Hierdoor is Speltbakkers koploper in duurzame E-nummervrije Bake-off bakkerij producten!
Kijk voor meer informatie op www.speltbakkers.nl.
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Als we stoppen met gifgebruik en kunstmest, dan zal er veel goeds gebeuren voor de boeren"
- "Basilicumolie, waar het allemaal mee begon, is nog altijd ons meest populaire product"
- QR-code neemt consument bij de hand in de wereld van specerijen
- PAN Nederland constateert meer bestrijdingsmiddelen in tuinplanten
- Demoveldbijeenkomsten robuuste aardappelrassen: 4, 11 en 20 juli
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-10 "Met biologische smaak- en kleurstoffen kunnen bakkers en patissiers hun producten echt een wauw-effect geven"
- 2022-05-30 Le Perron opent vestiging in Amsterdam-Noord
- 2022-05-16 "Dit is de manier waarop ik wil boeren: een goede bodem, dicht bij de consument en traceerbaar voedsel"
- 2022-05-13 Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- 2022-05-09 Drukbezochte streekmarkt en open dag bij jubilerend bio-bakker Bolhuis
- 2022-05-05 Robert teelt bio-granen voor lokaal brood en bier
- 2022-05-02 Kleinere sandwiches en taartstukken vanwege hogere prijzen: "We zijn hier open over"
- 2022-04-29 Bakker Bolhuis bakt 25 jaar biologisch
- 2022-03-31 Zwitsers bio-label geldt bij uitzondering deels ook voor Europees tarwe
- 2022-03-28 "We gaan voor eigen graan"
- 2022-03-01 Henk Smit overleden
- 2022-02-25 Braas Brood- en Banketbakkerij zal fors uitbreiden
- 2022-02-16 Nieuw: Moin vegan (choco) croissants
- 2022-02-10 "Dat ik ooit overstapte op biologisch meel, was uit een soort bewijsdrang"
- 2022-02-02 Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over
- 2022-01-03 Biologische bakker in nieuwbouw bij station Sloterdijk in Amsterdam
- 2021-12-16 rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments
- 2021-12-15 BioForum organiseert infosessies voor bakkers die willen omschakelen
- 2021-12-07 Drie nieuwe soorten Belgisch biologisch tarwebrood dankzij succesvol ketenproject
- 2021-11-22 Biobakkerij De Trog opent belevings- en R&D-centrum