Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gemaakt met gefilterd zeewater

Nieuw: Biologische Pain de Mer ('Brood uit de zee')

Per maart 2013 is Pain de Mer ook biologisch te verkrijgen, voor de bio-lijn gebruikt Spelt Bakkers in Bruinisse de tarwe van Kees Steendijk van 'de Korenschoof' (winnaar Ekoland Innovatieprijs 2013). Spelt Bakkers is al vier jaar officieel Skal-gecertificeerd.

Pain de Mer is gemaakt van 100% natuurdesem, bio-tarwe en duurzaam (door algen en waterplanten) gefilterd zeewater uit Nationaal Park de Oosterschelde. Pain de Mer Bio bevat geen E-nummers, geen gist, geen additieven (of chemische toevoegingen), geen lactose en vetten.Door het gebruik van dit gefilterde zeewater bevat Pain de Mer 40% minder zout (heeft te maken met de minerale samenstelling, Pain de Mer mag als natriumarm verkocht worden) zonder smaakverlies (of smaakbeleving in zout). Tevens bevat Pain de Mer geen E-nummers, geen gist, geen vet, geen lactose en additieven.

Jodium (altijd chemisch toegevoegd in zout) wordt uit algen gehaald, het water wat de bakkerij gebruikt wordt gefilterd door middel van waterplanten en algen (bacteriƫn 'doden' ze met UV licht). Ook hierbij worden geen chemicaliƫn gebruikt (in tegenstelling tot keukenzout). In Oosterscheldewater zitten zo'n 90 soorten mineralen en sporenelementen welke op deze manier van filteren behouden zijn gebleven.

Door het gebruik van een unieke desemcultuur blijft Pain de Mer lang mals en 'vers', en bewijst Spel Bakkers dus dat er dus geen broodverbeteraars nodig zijn om een mooi mals, vers brood te kunnen serveren.

Naast Pain de Mer heeft speltbakkers ook een Pain Bio (zonder zeewater) broodlijn welke ook 100% E-nummer- & lactosevrij is. Hierdoor is Speltbakkers koploper in duurzame E-nummervrije Bake-off bakkerij producten!

Kijk voor meer informatie op www.speltbakkers.nl.
Publicatiedatum: