Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lancering op dinsdag 11 december 2012

Eerste Haspengouws bio-meel komt op de markt

Er zijn in Vlaanderen amper boeren die biologische baktarwe of andere graansoorten voor menselijke consumptie telen. Toch is dit perfect mogelijk. Binnen het project 'Bio Zoekt Keten' gaan enkele Limburgse bio-akkerbouwers de uitdaging aan. Binnenkort komt het graan vrij.

Het bio-graan zal lokaal worden verwerkt in onder andere brood, koekjes... maar ook verkocht als meel in kleinverpakking. Voor deze laatste stap wordt er samengewerkt met onder andere De Wroeter, Puur Limburg en Hartenboer.


Lancering op dinsdag 11 december 2012

Op dinsdag 11 december vindt er in de voormiddag op de markt van Hasselt een gratis uitdeelactie van bio‐koekjes plaats, gemaakt van biologisch Kortweg Natuur-meel. Om het biologische Kortweg Natuur‐meel in de kijker te zetten en kenbaar te maken aan het brede publiek zal er deze dag breed aandacht aan het nieuwe product gegeven worden.

Marktbezoekers zullen feestelijk onthaald worden aan de stand van de Wroeter, waar ze producten kunnen proeven en kopen van dit meel (Limburgs brood, koekjes,…). Het biologische Kortweg Natuur-meel is ook in 'kleinverpakking' verkrijgbaar, ideaal om met de kerstdagen je eigen koekjes mee te bakken.

Biologisch Kortweg Natuur-meel komt voort uit een lokale samenwerking van verschillende partners in Limburg. Bij de teelt wordt rekening gehouden wordt met de akkernatuur. Bio-landbouwers in Limburg telen het graan, een lokale molen maalt het graan tot meel en via lokale afzetkanalen vertrekt het biologische Kortweg Natuur-meel naar de klant. Een echt korte ketenproduct.

De granen voor het biologische Kortweg Natuur-meel worden bovendien geteeld op akkers waar rekening wordt gehouden met de akkernatuur. Minstens 10% van de totale graanoogst blijft op de akkers staan voor de akkervogels in de winter. Broodnodig... want vele akkervogels hebben het vandaag de dag erg moeilijk om te overleven.

Door dit meel te (ver‐)kopen help je rechtstreeks de akkervogels in eigen omgeving.

Klik hier voor de volledige lanceringsmoment.

Publicatiedatum: