Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wereldprimeur Quinoa brood komt uit Nederland

Brood voor het eerst biologisch & Fairtrade gecertificeerd

Op de eerste dag van de jaarlijkse Fairtradeweek brengt het voedingsmerk SUMM het eerste Fairtrade Max Havelaar gecertificeerde brood, op basis van quinoa, op de markt. Het is voor het eerst dat er naast bio-brood, ook een Fairtrade certificering wordt afgegeven voor brood. Het Quinoa brood wordt in ruim 800 (bedrijfs)restaurants van Sodexo geïntroduceerd en is ook verkrijgbaar in natuurvoedingssupermarkten.

Cateraar Sodexo verkoopt het als een 80 grams biologisch Fairtrade Quinoa (afbak)broodje. In de natuurvoedingssupermarkten is het als een dagverse variant van 400 gram verkrijgbaar.


Maarten Rijninks, medeoprichter SUMM: "Het SUMM Quinoa brood is op verzoek van Sodexo ontwikkeld en zal na introductie ook via andere kanalen in de markt komen in diverse vormen en gewichten. Op de bovenkant of onderkant van ieder broodje zit een ouwel (eetpapier gemaakt van rijstzetmeel) met daarop het biologisch en Fairtrade logo. We hebben ook interesse vanuit het supermarkt kanaal voor het Quinoa brood."

Biologisch en Fairtrade

Het brood wordt gemaakt van biologische tarwe gemalen bij Hermus in Noord-Brabant. Hieraan wordt de biologische Fairtrade gecertificeerde quinoa toegevoegd die het broodje haar karakteristieke smaak geeft. Quinoa is al duizenden jaren in gebruik in de Andes. De zaden, die als erg gezond en lekker bekend staan, worden gemalen tot meel en gebakken als brood. De Quinoa komt uit Bolivia van de coöperatie 'Asociacion de Productores de Quinua Salinas'. Op de website van SUMM kunt u van zoveel mogelijk ingrediënten van alle producten de herkomst terugvinden tot aan de producenten coöperaties.

In navolging van dit brood en het bestaande assortiment van snoep en zoetwaren zal SUMM nog andere primeurs op de markt gaan brengen.
Publicatiedatum: