"Bredere selectie bio-ingrediënten nodig voor verbetering voerefficiëntie"

Vraag naar rasspecifieke diervoeders stijgt in Britse bio-eierensector

Een grotere diversificatie in rassen in de Britse biologische sector is in opkomst nu er steeds meer vraag komt naar eieren van een minder groot formaat. Volgens één van de toonaangevende Britse biologische diervoederleveranciers, Hi Peak Organic Feeds, is 'big is beautiful' niet langer meer van toepassing op eieren. Als gevolg daarvan wordt een breder scala van legrassen gebruikt. Dit zorgt weer voor een uitdaging voor de diervoederproducenten om het voedsel af te stemmen op individuele rassen.

"In aanvulling op de meer gevestigde legrassen Lohmann, Hy-Line en Warren, zien we een stijging in het gebruik van rassen zoals Columbian Blacktail, Bovan Brown en Amber Link. Het idee dat al deze rassen goed renderen met dezelfde voeding miskent de betere prestaties met voeder dat wel voorziet in bepaalde behoeften die per ras verschillen", zegt Ian Proctor, uitvoerend directeur van Hi Peak.

"Je moet een ras dat geselecteerd is voor de eimassa niet op dezelfde manier voeren als een ras dat geselecteerd is voor eigrootte." Hi Peak benadrukt dat eiwit- en energieniveaus van cruciaal belang zijn bij het stimuleren van de eierproductie en het gewicht van het ei.

"Het niet rasspecifiek voeden van de kippen is vaak het gevolg van een te grote afhankelijkheid van een beperkt aantal biologische ingrediënten. Het zou al helpen als er meer molens zich alleen op verwerking van biologische grondstoffen gaan richten."

Volgens de directeur is het met name van belang om de voerefficiëntie te verbeteren. "Dit kan bereikt worden met een bredere selectie aan biologische ingrediënten."
 
Bron: WorldPoultry

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.