Re-sack: zakjes van biologisch katoen

Er is nu 1 plek waar geen plastic meer nodig is: op de groente en fruit afdeling van de supermarkt. Re-sack komt namelijk met zakjes van biologisch katoen. Re-sack zijn zakjes van biologisch katoen. Hiermee bieden ze je een alternatief voor de plastic zakjes in de supermarkt. Twee jaar geleden werd Re-sack misschien nog voor gek verklaard, nu niet meer. We hebben bij onze aankopen meer oog voor het milieu en willen de belasting hierop verminderen.

De makers van Re-sack vonden dat het tijd werd voor een alternatief. Weg met plastic, hallo biologisch katoen!Welke soorten zakjes heeft Re-sack?

De zakjes zijn er in 3 soorten, Net, Small en Voile:

  • Re-sack Net heeft een grootte van 38 cm bij 30 cm en is bedoeld je groente en fruit.
  • Re-sack Small is 19 cm bij 16 cm en geschikt voor noten en de kleinere vruchten.
  • Re-sack Voile is 38 cm bij 28 cm en bevat geen gaatjes.

Dat wordt toch vies?

Re-Sack Voile fruitzakNatuurlijk wordt dat vies! Nadat je er groente en fruit in hebt gedaan worden de zakjes er niet schoner op. Dat kan ook niet anders. Maar geen punt. Eenmaal thuis aangekomen gooi je ze in de wasmachine en ze zijn weer als nieuw. En je kan ze wassen zo vaak als je wilt.


Hoe kan ik controleren of het wel zo duurzaam is?

Alle zakjes zijn van gecertificeerd biologisch katoen, beter bekend als het GOTS-keurmerk en ontwikkeld door Made Sustained. Made Sustained bedenkt nieuwe innovatieve producten met een duurzaam karakter.

Waar koop je Re-sack producten?

De zakjes zijn vanaf september te koop. Op dit moment hebben ze 5 verkooppunten in Nederland en 1 in België. De komende maanden zullen daar meer aan toegevoegd worden. Bekijk daarvoor deze website.

Bron: www.marvindereuver.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven