Carl Siegert: biologisch brood van eigen bodem

Tholen - Bakkerij Carl Siegert werkt al vijftien jaar met zoveel mogelijk ingrediƫnten van Nederlandse afkomst. Om dit nog duidelijker naar de buitenwereld te communiceren is afgelopen vrijdag 6 juli bij het graanveld in de Flevopolder het onderstaande reclamezeil geplaatst. "Onze boodschap is duidelijk: wij gaan voor brood van eigen bodem. En dat honderd procent biologisch", licht Carl Siegert toe.



"Met het scherm willen we duidelijk maken wat er in het veld groeit. Ik ben daar van jongs af aan ook altijd al nieuwsgierig naar geweest. Bijvoorbeeld wanneer ik als kind langs de groentevelden van HAK fietste. Dan vond ik het mooi dat ik dankzij het bordje wist waar ik precies langs fietste. Wij willen op deze manier de teelt ook uit de anonimiteit halen."

Carl geeft aan voorstander te zijn van duurzaam ondernemen en gebruikt daarom uitsluitend biologische ingrediƫnten die tot aan de oorsprong te traceren zijn. Het meel wordt in twee Nederlandse molens gemalen. Om precies te zijn bij Molen 't Lam in Woudsend en Gunnewick 'De Vier Winden' in Vragenderm. De bakker neemt zijn graan bij Agrifirm af. "We hopen op wat beter weer, zodat we aan het eind van de zomer weer de beschikking zullen hebben over voldoende biologisch graan van eigen bodem."

Voor meer informatie:

Bakkerij Carl Siegert
Techniekweg 11
3481 MK Harmelen
0348 441887
carl@carlsiegert.com
www.carlsiegert.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven