Proeverijen met Echte Boerderijzuivel bij EkoPlaza: 22 en 23 juni

Zuivel is voedzaam, natuurlijk en lekker. Dat zijn drie redenen om elke dag zuivel te eten of te drinken. Met boerderijzuivel heb je nog een extra reden om zuivel te eten of te drinken en dat is de boerderij en het verhaal dat de boer en de boerin te vertellen hebben. Want boerderijzuivel wordt echt op de boerderij gemaakt, met de melk van de eigen koeien. Bij EkoPlaza, de biologische supermarkt van Nederland proef je vrijdag 22 en zaterdag 23 juni biologische zuivel die echt op de boerderij gemaakt is.

Traditie

Al eeuwenlang wordt er op de boerderij zuivel gemaakt van de melk van de eigen koeien. Steeds meer boeren zijn in de loop van de tijd hun melk gaan leveren aan de zuivelfabrieken. Nu zijn er nog maar amper 400 van de in totaal 20.000 boeren met melkvee die op hun eigen boerderij zuivel maken met de melk van hun eigen koeien. Hun producten zijn herkenbaar aan het keurmerk voor Echte Boerderijzuivel (zie ook: www.boerderijzuivel.nl). Alle zuivel met dit keurmerk is door de boer en boerin met veel zorg en toewijding op de boerderij bereid. Op de zuivelboerderij is de gehele keten, van melkvee tot eindproduct, in één hand. Het keurmerk voor Echte Boerderijzuivel garandeert de herkomst van de zuivel van één specifieke boerderij.Echte Boerderijzuivel: proef de pure smaak

Om meer bekendheid te geven aan het keurmerk voor Echte Boerderijzuivel, is er op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni bij 16 EkoPlaza-winkels op diverse locaties een proeverij. De adressen staan vermeld op www.boerderijzuivel.nl. Bij EkoPlaza is biologische drinkyoghurt in een aantal smaakvarianten te proeven; de boeren drinkyoghurt is echt op de boerderij bereid. Bezoekers van de proeverij krijgen een leuke brochure mee met informatie en recepten en een verwijzing naar de website www.boerderijzuivel.nl voor nog meer informatie en recepten.

Boek een gratis Boerderij-Beleving op www.boerderijzuivel.nl

Omdat je nergens beter kunt ontdekken wat Echte Boerderijzuivel is dan op de boerderij, heeft de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders een speciaal programma ontwikkeld: Boerderij-Beleving. Lees er meer over in de brochure die verkrijgbaar is bij de proeverijen op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni bij EkoPlaza. Een Boerderij-Beleving kan geboekt worden op www.boerderijzuivel.nl en is een leuk, lekker en leerzaam uitje voor ouders (of opa's en oma's) met hun (klein-)kinderen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven