Open dag op wijnboerderij Landgoud

Op zaterdag 23 juni aanstaande houdt de biologische boerderij Landgoud een open dag in het weekend van 'Lekker naar de boer'. Van 10:00 tot 17:00 uur kun je kennismaken met de boer en boerin. Je kunt deelnemen aan een rondleiding over het bedrijf of genieten van een heerlijke proeverij van eerlijke natuurproducten zoals Blankawijn van de witte aalbes, vruchtensappen en siropen.

De eigenaars, Ale en Fenna Havenga, telen met zorg en aandacht bijzondere gewassen als de oergraan 'spelt', witte aalbessen, gele mosterd, bieslook en luzerne. Maar ook appelen, baktarwe en wortels. Dit allemaal biologisch, samen met de natuur. Een logisch gevolg van de fruitteelt is de productie van heerlijke witte wijn Blanka, bessensap en appelsap. Over deze producten wordt regelmatig geschreven in onder meer het lifestyle magazine Seasons, de foodmagazines Delicous en Elle Eten en het Dagblad van het Noorden. De smaak van de witte aalbessenwijn met kruisbes is licht, iets zoet en heeft een friszure afdronk. Chef-kok Dick Soek schenkt 'm in zijn sterrenrestaurant Piloersemaborg in Den Ham.Naast rondleidingen en proeverijen kun je op de boerderij ook kennismaken met de projecten Akkerranden en Riet in de Sloot, het Speltproject Pieterburen, de Agrarische Natuurvereniging Wierde en Dijk en de vereniging van biologische boeren Bionext. Of geniet van een unieke wandeling door het buitengebied en ontdek een bijzonder stukje natuur langs landerijen, dijken en gewassen via de wandelroute Landloop Pieterburen (routebeschrijving deze dag op de boerderij beschikbaar).

Lekker naar de boer

'Lekker naar de boer' bestaat vijftien jaar. Zo'n 170 biologische boeren en tuinders houden dan jaarlijks een open dag op hun bedrijf. Er zijn heerlijke Bourgondische feestmalen, je kunt een praatje maken met de boer of boerin en er worden rondleidingen, proeverijen en kinderactiviteiten georganiseerd. Voor meer informatie zie ook www.lekkernaardeboer.nl.

Landgoud

De boerderij van Ale en Fenna Havenga is alleen op zaterdag 23 juni voor het publiek geopend. Landgoud ligt in de gemeente de Marne aan de Dijksterweg 45 te Kloosterburen (tussen Kleine Huisjes en Broek). Er is uiteraard koffie, thee en lekkers verkrijgbaar. De rest blijft een verrassing...

Zie www.landgoud.nl voor de route, foto's en meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven