Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aandeel nu 16%, omzet op 20 miljoen in 2011

Danone wil marktleider worden op Franse bio-yoghurtmarkt

Onlangs werd al gemeld dat de Ierse bio-yoghurtproducent Glenisk erg goede resultaten heeft geboekt in 2011. Dit stond te lezen op de website van Organic Monitor. De Franse zuivelgigant Danone heeft een minderheidsbelang in het Ierse bedrijf Glenisk, dankzij haar 'Stonyfield Farm-eenheid'. Stonyfield heeft in 2006 een aandeel van 37 procent van Glenisk gekocht. Ook Danone heeft grootse plannen op de Franse bio-zuivelmarkt.


Danone verwacht dat in Frankrijk de biologische yoghurtdivisie in 2012 break-even zal draaien. Danone lanceerde vijf jaar geleden het merk 'Les 2 Vaches', maar in eerste instantie was het lastig om deze producten bij de grote retailers in de schappen te krijgen. Dat vertelt Daniel Tirat, directeur voor Frankrijk van Danone's bio-eenheid Stonyfield.

Het merk zag haar omzet geleidelijk stijgen tot 20 miljoen euro in 2011 en bereikt daarmee een aandeel van 16 procent in de Franse biologische yoghurtmarkt. 'Les 2 Vaches' wil Triballat, marktleider op dit gebied, binnen vier tot vijf jaar onttronen. Biologische yoghurt is goed voor 2,5 procent van de totale yoghurtverkopen in Frankrijk.
Publicatiedatum: