In de maanden mei tot en met november verzorgen 33 biologische boeren in verschillende streken van Nederland een buitengewoon culinair onthaal in de tuinderij, de stal of wei of in de boerenschuur. Chef-koks koken speciaal voor deze gelegenheid een bijzonder drie- of viergangenmenu met de dagverse biologische oogst van de streek. Het verhaal over de biologische landbouw maakt onderdeel uit van het programma. Het Boergondisch feestmaal is een initiatief van biologische boeren, Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra.
Boergondisch feestmaal
Het Boergondisch feestmaal op de biologische zorgtuinderij Moestuin Maarschalkerweerd is een smaakvol evenement op vrijdag 6 juli. Tuinder Pieter Jagtman van Moestuin Maarschalkerweerd ontvangt de bezoekers met een welkomstdrankje en leidt hen rond over de rijkgevulde tuinderij met verse groenten, geurige kruiden en kleurrijke bloemen.Moestuin Maarschalkerweerd ligt in Utrecht, precies waar de stad in land overgaat en waar de Kromme Rijn meandert. Naast de teelt van groenten en fruit is Moestuin Maarschalkerweerd een uniek project dat met een tuin, de moestuinwinkel en het lunchcafé voorziet in het bieden van dagbesteding en arbeidsintegratie aan mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. In De Moestuin worden bijzondere, oude rassen gekweekt, met meer smaak. Uiteraard kunnen gasten die bijzondere groentesoorten, kruiden en fruit terugvinden in het menu van het Boergondisch feestmaal. Ook op zaterdag 18 augustus en nogmaals zaterdag op 6 oktober zijn bezoekers van harte welkom bij de Moestuin Maarschalkerweerd voor een overheerlijk Boergondisch feestmaal.
In de Moestuin Maarschalkerweerd worden bijzondere, oude rassen gekweekt en er wordt een uniek stuk cultuurlandschap in Utrecht-Oost behouden. De Moestuin Maarschalkerweerd is een biologische tuin met zorg voor de natuur, maar vooral ook voor mensen. In de moestuinwinkel vinden bezoekers bijzondere groentesoorten, kruiden en fruit. Het hele jaar zoveel mogelijk vers en direct uit eigen tuin.
Tuinder Pieter Jagtman oogst dauwverse groenten voor een smaakvol Boergondisch feestmaal. Gasten op de Moestuin Maarschalkerweerd dineren naast het lunchcafé op de tuinderij, vlak naast de weelderig groeiende groenten en geurige kruiden. Chef-kok Theo van Beek maakt van het menu een echte seizoensverrassing.