Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uitbetalingsprijs Demeter Tarwe 366,21 euro

Agrifirm Plant betaalt 340,49 euro voor biologische baktarwe

Agrifirm Plant betaalt haar leveranciers aan de biologische graanpool een basisprijs van 340,49 euro per ton Eko Tarwe bakkwaliteit. De uitbetalingsprijs van Demeter Tarwe bakkwaliteit bedraagt 366,21 euro (beide prijzen zijn exclusief BTW).

De extreem natte zomer van 2011 bood slechts enkele dagen de mogelijkheid granen te oogsten. Dit heeft geresulteerd in een lange oogstperiode met opbrengst en kwaliteitsverlies. De weersomstandigheden resulteerden tevens in forse Fusarium aantastingen. Ondanks dit kwaliteitsverlies is toch meer dan de helft van de gecollecteerde biologische tarwe afgezet als baktarwe. Andere consumptiegranen, zoals haver en spelt, waren van goede kwaliteit.

Ontwikkelingen biologische markt

In het voorjaar van 2011 liepen de prijzen op, er was sprake van een echte weermarkt. Vanaf de oogst ontstond er meer druk op de prijsniveaus en liepen de prijzen terug. Bij de humane consumptiegranen ging dit al snel over in een vaste markt met stabiele prijzen.

Ledenvoordeel

Naast de bovengenoemde prijzen ontvangen leden van Agrifirm Plant een Ledenvoordeel van 3,25 euro per ton voor alle geleverde biologische granen.

Publicatiedatum: