De extreem natte zomer van 2011 bood slechts enkele dagen de mogelijkheid granen te oogsten. Dit heeft geresulteerd in een lange oogstperiode met opbrengst en kwaliteitsverlies. De weersomstandigheden resulteerden tevens in forse Fusarium aantastingen. Ondanks dit kwaliteitsverlies is toch meer dan de helft van de gecollecteerde biologische tarwe afgezet als baktarwe. Andere consumptiegranen, zoals haver en spelt, waren van goede kwaliteit.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Is lupine het gouden boontje van Nederlandse bodem?
- "Totaalassortiment aanbieden is een uitdagende maar ook zeer passende stap"
- Agrifirm start pilots rondom regeneratieve landbouw
- Regering moet onderzoek doen naar nutriënten uit menselijke mest
- De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
Uitbetalingsprijs Demeter Tarwe 366,21 euro
Agrifirm Plant betaalt 340,49 euro voor biologische baktarwe
Agrifirm Plant betaalt haar leveranciers aan de biologische graanpool een basisprijs van 340,49 euro per ton Eko Tarwe bakkwaliteit. De uitbetalingsprijs van Demeter Tarwe bakkwaliteit bedraagt 366,21 euro (beide prijzen zijn exclusief BTW).
De extreem natte zomer van 2011 bood slechts enkele dagen de mogelijkheid granen te oogsten. Dit heeft geresulteerd in een lange oogstperiode met opbrengst en kwaliteitsverlies. De weersomstandigheden resulteerden tevens in forse Fusarium aantastingen. Ondanks dit kwaliteitsverlies is toch meer dan de helft van de gecollecteerde biologische tarwe afgezet als baktarwe. Andere consumptiegranen, zoals haver en spelt, waren van goede kwaliteit.
De extreem natte zomer van 2011 bood slechts enkele dagen de mogelijkheid granen te oogsten. Dit heeft geresulteerd in een lange oogstperiode met opbrengst en kwaliteitsverlies. De weersomstandigheden resulteerden tevens in forse Fusarium aantastingen. Ondanks dit kwaliteitsverlies is toch meer dan de helft van de gecollecteerde biologische tarwe afgezet als baktarwe. Andere consumptiegranen, zoals haver en spelt, waren van goede kwaliteit.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-16 "Dit is de manier waarop ik wil boeren: een goede bodem, dicht bij de consument en traceerbaar voedsel"
- 2022-05-13 Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- 2022-05-09 Drukbezochte streekmarkt en open dag bij jubilerend bio-bakker Bolhuis
- 2022-05-05 Robert teelt bio-granen voor lokaal brood en bier
- 2022-05-02 Kleinere sandwiches en taartstukken vanwege hogere prijzen: "We zijn hier open over"
- 2022-04-29 Bakker Bolhuis bakt 25 jaar biologisch
- 2022-03-31 Zwitsers bio-label geldt bij uitzondering deels ook voor Europees tarwe
- 2022-03-28 "We gaan voor eigen graan"
- 2022-03-01 Henk Smit overleden
- 2022-02-25 Braas Brood- en Banketbakkerij zal fors uitbreiden
- 2022-02-16 Nieuw: Moin vegan (choco) croissants
- 2022-02-10 "Dat ik ooit overstapte op biologisch meel, was uit een soort bewijsdrang"
- 2022-02-02 Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over
- 2022-01-03 Biologische bakker in nieuwbouw bij station Sloterdijk in Amsterdam
- 2021-12-16 rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments
- 2021-12-15 BioForum organiseert infosessies voor bakkers die willen omschakelen
- 2021-12-07 Drie nieuwe soorten Belgisch biologisch tarwebrood dankzij succesvol ketenproject
- 2021-11-22 Biobakkerij De Trog opent belevings- en R&D-centrum
- 2021-10-21 Eerste oogst biobaktarwe van Belgisch ketenproject is een succes
- 2021-10-13 "De vanilleflan is misschien wel het populairste taartje"