Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Klanten vanuit het hele land"

Bakkerij Hardeman biedt heel apart kerstassortiment

Tholen - Bakkerij Hardeman biedt zoals elk jaar weer een bijzonder kerstassortiment aan. Volgens Gerard komen mensen vanuit het hele land voor deze producten naar de bakkerij in Wijk en Aalburg. "Gisteren stond er nog een echtpaar uit Aalsmeer bij ons in de zaak. Mensen mogen ook altijd even een kijkje nemen in de bakkerij, wij hebben geen geheimen."
 
De 100 procent bio-bakker is volledig 'self supporting'. "We kopen alleen de grondstoffen in, verder maken we alles zelf, zoals het spijs en het bladerdeeg." Hij geeft aan dat zijn specialiteit desembrood is. "Brood bakken is ook gewoon heel leuk."
 

Het desem-vruchtenbrood

Het assortiment voor de Kerst bestaat volgens hem uit heel aparte producten. Zo heeft hij een brood in de vorm van een dennenappel gebakken. Dit brood is gevuld met abrikoos, ananas, banaan en rozijnen. Evenals banketbakkersroom met amandelspijs. En als klap op de vuurpijl is er kirsch aan toegevoegd. "Dit is heel fris brood. Erg lekker."
 

De Amarenekerststaaf: kerststaaf met amarenekersen in de amandelspijs

De bakker verzint alles zelf. "We zijn maar een klein bedrijfje, maar willen ons echt van andere bakkers onderscheiden, door ons te specialiseren in aparte dingen." Er zijn bij Bakkerij Hardeman wel veertig specifieke kerstproducten te vinden. Het zitje achterin de winkel is momenteel als kerstwinkel ingericht.
 
Naast de diverse kerststollen (400 gram, 800 gram, 1200 gram en een speltvariant), heeft Gerard ook een Desem-vruchtenbrood gemaakt. Hierin zijn bananen, abrikozen, amandelen, dadels, pruimen, rozijnen en vijgen toegevoegd." De Christmascake (zie foto rechts) is gemaakt volgens een oud Engels recept. "Ik heb hem in rum gedompeld en vervolgens in een luchtdichte bak bewaard. Deze is vrij zwaar, maar zo lekker."
 
Oliebollen zijn er in diverse soorten, zo zijn er naast de naturelle oliebollen ook speltoliebollen en desemoliebollen verkrijgbaar.
 


Klik hier om een kijkje te nemen in de webshop. Daarin is het hele kerstassortiment te zien.

Voor meer informatie:
 
Gerard Hardeman
Bakkerij Hardeman
Torenstraat 4
4261 BH Wijk en Aalburg
0416 691662
[email protected]
www.bakkerijhardeman.nl