Kinderarbeid Victoria's Secret?

Lingeriemerk Victoria's Secret wordt beschuldigd van kinderarbeid. Het biologische, Fairtrade katoen dat het bedrijf gebruikt voor de lingerie, zou geplant en geplukt zijn door minderjarige Afrikaanse kinderen die slecht behandeld worden. Bloomberg Markets Magazine beschrijft de nachtmerrie waarin de 13-jarige Clarisse Kambire en zes andere kinderen in leven. Zij werken op biologische katoen-boerderijen in Burkina Faso, die hun gewassen aan Victoria's Secret verkopen.

Het rapport van Bloomberg zegt dat kinderarbeid bijna niet los te zien is van de katoenproductie, het belangrijkste exportgewas van Burkina Faso. "Als deze bewerking waar is, omschrijft dit gedrag dat in strijd is met de waarden van ons bedrijf. Ook voldoet dit niet aan de standaard die we met al onze leveranciers hebben afgesproken. In deze normen wordt kinderarbeid nadrukkelijk verboden", zegt Limited Brands in een verklaring.

"Aan de hand van de bevindingen, zijn wij bereid snel actie te ondernemen om illegaal kinderarbeid te voorkomen in gebieden in Burkina Faso waar het door ons gebruikte Fairtrade en biologisch gecertificeerde katoen vandaan komt.

Het bedrijf erkent wel dat biologisch katoen geproduceerd met kinderarbeid gebruikt is 'in een klein deel van onze Victoria's Secret panty's'.

Kinderarbeid is verboden door de internationale organisaties die bedrijven als biologisch of Fairtrade certificeren.

Klik hier voor het hele artikel van Bloomberg.

Bron: USA Today

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.