
Abonneren
Vacatures
- Creatieve Brand & Content Manager
- Assistent Bedrijfsleider
- Retail Key Account Manager
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Droom Australische bakker komt uit: bio-brood uit houtgestookte oven
Nu is de Australische bakker Andrew Ritchie er helemaal klaar voor. Zijn droom gaat uitkomen. Na jaren van zoeken en plannen kan hij nu in een houtgestookte oven zuurdesembroden gaan bakken, gemaakt met natuurlijk gist en biologische meel.
"Toen we de oven vonden, was het echt een ruïne", aldus Ritchie. "De vloer van de oven was ingestort, en het metselwerk was zwaar beschadigd." De vijfendertigjarige bakker bracht vele weken diep in de oven door, hij voerde allerlei reparaties uit alvorens hij de oven voor het eerst weer aan kon steken.
Ritchie zal zuurdesembroden, platte Italiaanse broden, brioche en zuurdesembroodjes gaan bakken. "Na verloop van tijd zal ik ook gebak gaan maken. Ik heb altijd al biologisch brood willen bakken in een houtgestookte oven."
Het brood zal in eerste instantie alleen verkocht worden via het Old Bakery Cafe op Eight Avenue. Maar als de productie toeneemt, zal Ritchie ook aan de grotere detailhandel en restaurants gaan leveren.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-27 Nieuw: Spelt Amandelstaafjes en Haverkoekjes Hazelnoot Cacao
- 2023-03-16 "We hebben hier de voorbije weken al veel talenten zien ontluiken"
- 2023-03-14 Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
- 2023-03-09 "Onze ambitie is om ieder jaar minder afval te produceren"
- 2023-03-07 Ontstaat in Rhijnauwen hét brood van de toekomst?
- 2023-02-06 PLUS start met verkoop brood van gisteren
- 2023-01-27 Carl Siegert grijpt naast EZK Energy award
- 2023-01-24 Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- 2023-01-11 Bakker Bolhuis bakt geen bio-roggebrood meer vanwege hoge energieprijzen
- 2022-12-23 Terugblik biologische granenmarkt 2022
- 2022-12-22 "Die 15 verschillende 'handjes aan het deeg' maken deze speculaas echt uniek"
- 2022-11-09 "Bevlogen politici zoals Hawre Rahimi zijn in Den Haag nog dun gezaaid"
- 2022-11-02 "Rogge levert niet veel op, maar is wel een mooi gewas voor de grond"
- 2022-10-31 Vernieuwd uniform bio-broodassortiment van Van der Westen organic family bakery
- 2022-10-24 "Wat ze ons nu voorschotelen, is gewoon niet toereikend"
- 2022-10-20 "Had ik dan niet zo energiezuinig moeten zijn?"
- 2022-10-07 PLUS breidt broodassortiment uit met dagverse biologische broden
- 2022-10-05 "De markt voor biologische granen is nog aan het groeien"
- 2022-09-27 Supermarkten schimmig over vers afgebakken broodjes
- 2022-09-21 Nieuw bij BD-Totaal: Grainfields bakmixen