Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Droom Australische bakker komt uit: bio-brood uit houtgestookte oven

Het duurde meer dan een week om op te warmen. En de oven moest eerst helemaal verbouwd worden. Er zal nu weer brood worden gebakken in een van de grootste originele houtgestookte ovens in Mayland (Australië). In 1968 werd de oven voor het laatst gebruikt om brood in te bakken.

Nu is de Australische bakker Andrew Ritchie er helemaal klaar voor. Zijn droom gaat uitkomen. Na jaren van zoeken en plannen kan hij nu in een houtgestookte oven zuurdesembroden gaan bakken, gemaakt met natuurlijk gist en biologische meel.

"Toen we de oven vonden, was het echt een ruïne", aldus Ritchie. "De vloer van de oven was ingestort, en het metselwerk was zwaar beschadigd." De vijfendertigjarige bakker bracht vele weken diep in de oven door, hij voerde allerlei reparaties uit alvorens hij de oven voor het eerst weer aan kon steken.

Ritchie zal zuurdesembroden, platte Italiaanse broden, brioche en zuurdesembroodjes gaan bakken. "Na verloop van tijd zal ik ook gebak gaan maken. Ik heb altijd al biologisch brood willen bakken in een houtgestookte oven."

Het brood zal in eerste instantie alleen verkocht worden via het Old Bakery Cafe op Eight Avenue. Maar als de productie toeneemt, zal Ritchie ook aan de grotere detailhandel en restaurants gaan leveren.


Publicatiedatum: